lørdag, 13. juli - 2024
ForsideAndetÅrene der gikHPV-vaccinen år 2015

HPV-vaccinen år 2015

HPV Vaccine Info - Collage - 2015

Så er endnu et år gået. Vi kan se tilbage på år 2015 som et begivenhedsrigt år hvad angår medieomtale, både herhjemme og i resten af verden. Der er blevet forsket og der er blevet taget politiske diskussioner på både godt og ondt.

I januar skrev vi om Stig Gerdes, der mener, at alle læger skal kunne behandle HPV-vaccineskadede. Dette brød Sundhedsstyrelsen sig ikke om, så i stedet for at støtte ideen om at hjælpe HPV-vaccineskadede piger, blev han kort tid efter truet med at få taget sin lægeautorisation fra sig. Først i november fandt det endelige møde sted, hvor Stig Gerdes med nød og næppe beholdt sin ret til fortsat at praktisere som læge. Læs den fulde historie på MetroXpress her.

I marts blev den første danske dokumentarfilm vist, om HPV-vaccinen og dens bivirkninger, en dokumentar, der vakte stor opsigt og sidenhen gik verden rundt. Både Japan og Irland har lavet dokumentarfilm om samme emne. DR1 viste her i december det første afsnit af “Alternativ behandling – virker det?“, hvor Lasse Spang Olsen besøger HPV-vaccineskadede piger, som ikke kan hjælpes i det nuværende sundhedssystem og i stedet prøver nogle alternative veje.

I sammenhæng med TV2’s dokumentar i foråret, kom Synkopecenteret på banen med ny forskning omhandlende de mange HPV-skadede piger, som de havde fået henvist gennem længere tid.

Fra politisk side blev det også besluttet, at der skulle oprettes nogle såkaldte HPV-centre, hvor piger med mistanke om HPV-skader kunne blive udredt og på den måde forbedre hjælpen til de ramte piger. Dette skabte dog hurtigt lange ventelister for de mange ramte piger.

I politisk regi har der også været afholdt et par samråd samt høring om HPV-vaccinen og bivirkninger. Ved sidstnævnte arrangement deltog professor Yehuda Shoenfeld, der ikke anbefaler HPV-vaccinen. Hans stemme blev dog fuldstændigt tysset ned i den efterfølgende omtale af høringen. Til gengæld fik Sundhedsstyrelsen og EMA fri mikrofon til deres påstand, om at HPV-vaccinen ikke giver POTS eller CRPS. Men MetroXpress havde allerede inden afgørelsen kunnet afsløre, at ekspertgruppen, der skulle frikende vaccinen, var betalt af industrien.

Til sidst vil vi gerne sige stort tak for jeres støtte – 2015 blev nemlig også året, hvor vi rundede 5000 likes på vores Facebook-side. Ved jeres fortsatte delinger, likes og kommentarer når vi ud til flere hver eneste gang. Og der vil nok blive brug for netop dette i 2016, når Danmark går over til at bruge Cervarix i stedet for Gardasil, da al viden om de nuværende bivirkninger vil skulle starte forfra igen med den ny vaccine. Belejligt tidspunkt?

Vi ønsker jer alle et rigtig godt nytår.

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter