lørdag, 13. juli - 2024
ForsideMedierDanske medierHPV-vaccinen Gardasil droppes i Danmark

HPV-vaccinen Gardasil droppes i Danmark

Ifølge Metroxpress så dropper Danmark nu HPV-vaccinen Gardasil. I stedet vil Statens Serum Institut nu bruge den konkurrerende vaccine, Cervarix.

Det skal ikke længere være den omstridte firevalente HPV-vaccine Gardasil der skal vaccineres med i Danmark, det står nu tilsyneladende klart. Det står dog ikke klart hvad begrundelsen er for fravalget af vaccinen, selv om der er mange oplagte årsager. I stedet skal HPV-vaccinen Cervarix fra medicinalvirksomheden GlaxoSmithKline benyttes i det danske børnevaccinationsprogram. Denne vaccine er en tovalent vaccine, som ikke som Gardasil beskytter mod to typer af kønsvorter forårsaget af HPV-infektioner.

Flere eksperter undrer sig over fravalget af HPV-vaccinen Gardasil, bl.a. Iben Holten fra Kræftens Bekæmpelse, som til Metroxpress siger:

”Jeg forstår det slet ikke. Konsekvenserne er meget svære at overskue. Det kan blive meget, meget indviklet, for hele forskningen kan blive nødt til at skifte spor. Man kan ikke bare køre videre.”

Også Jesper Mehlsen undrer sig over for Metroxpress for fravalget af Gardasil, da han mener at Cervarix kan have den samme risikoprofil som Gardasil, og at man derfor ikke nødvendigvis skifter til en mere sikker vaccine:

”Det virker meget besynderligt, for Cervarix beskytter jo ikke mod kønsvorter. Det kan heller ikke være på grund af de bivirkninger, som man hævder ikke eksisterer i forbindelse med Gardasil, for man har jo oplevet nøjagtigt de samme bivirkninger med Cervarix i England og i Japan, hvor man nu har stoppet anbefalingerne.”

På vores side, HPV Vaccine Info, er vi utroligt glade over nyheden om at HPV-vaccinen Gardasil nu bliver fjernet fra det danske børnevaccinationsprogram, om end det er kommet alt for sent. Vi vil dog gerne understrege, at vi gerne ser at Cervarix ligeledes bliver fjernet fra det danske børnevaccinationsprogram, da vaccinen har haft de nøjagtig samme problematikker i dens godkendelse.

Under PATRICIA studiet af Cervarix modtog placebogruppen vaccinen Havrix, en vaccine mod hepatitis A, og ikke en ren saltvandsplacebo. Dermed er der den samme risiko som der var da Gardasil blev godkendt, man har ikke haft en reel placebogruppe, og dermed kan et stort mørketal af bivirkninger være skjult fra producentens side.

Der kan læses mere om de forskellige vacciner her:

http://hpv-vaccine-info.org/om-hpv-vaccinen/

Læs hele artiklen fra Metroxpress her:

http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/21659278

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter