onsdag, 24. juli - 2024
ForsideMedierDanske medierOp til et års ventelister til behandling for HPV-bivirkninger

Op til et års ventelister til behandling for HPV-bivirkninger

De regioner, der i foråret lovede hurtig behandling til piger med skader efter HPV-vaccinen, kæmper nu med ventelister og kan slet ikke følge med. Der mangler både ressourcer og specialister.

I øjeblikket bestormes de fem regionale HPV-centre som fra 1. juni i år åbnede op for behandling af piger med skader efter HPV-vaccinen. Det skriver Metroexpress og TV2 i dag. Flere mødre til piger der ønsker at modtage behandling på et af de fem centre, beretter at de har fået oplyst, at ventetiden er mellem 9-12 måneder.

Vi troede, der kom højst 50 patienter. Nu er vi oppe på mere end 140. Mange af dem har allerede ventet længe, og der kommer nye hver dag. Det er en dramatisk større opgave, vi har foran os.

Overlæge Ulrich Fredberg, Regionshospitalet Silkeborg.

Ulla Astman der er formand for Sundhedsudvalget i Danske Regioner kan dog ikke genkende at der skulle være 9-12 måneders ventetid. Hun erkender dog at de fem afdelinger har fået visiteret mange patienter, og at der derfor kan være ventetid. Hun lovede d. 25. maj, at der ville blive tilbudt behandling til alle piger med bivirkninger efter HPV-vaccination.

I dag har vi 250 på venteliste, og i morgen kommer der flere. Sidste år klarede vi at undersøge 100, så hvordan vi skal nå de mange nye, er et rigtigt godt spørgsmål.

Overlæge Jesper Mehlsen, Synkopecenteret.

I Metroexpress er der et interview med 24 årige Lotte Mad fra Aalborg, som gradvist får det værre efterhånden som tiden den går. Hun beretter at hun nu besvimer op til flere gange om dagen, og derfor ikke kan bo alene og er blevet tvunget til at flytte ud af hendes lejlighed og hjem til hendes forældre. Hun fortæller, at det er enormt frustrerende at HPV-centrene ikke aner hvornår de kan give hende en tid, specielt set i lyset af, at hun gennem så lang tid er blevet afvist af læger der ikke kender til de mulige bivirkninger efter HPV-vaccination.

Lotte blev HPV-vaccineret for tre år siden, og er en af mere end 500 unge piger der nu venter på at modtage behandling på et af de fem HPV-centre.

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter