onsdag, 24. juli - 2024
ForsidePolitikPolitikHøring om HPV-vaccine og bivirkninger i Folketinget

Høring om HPV-vaccine og bivirkninger i Folketinget

Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg holder torsdag den 17. december 2015 en høring om HPV-vaccine og mulige bivirkninger. Alle interesserede har mulighed for at deltage, men vær opmærksom på tilmeldingsfrist i morgen.

Udvalget har inviteret en række eksperter for at få belyst forskellige synspunkter og perspektiver i forhold til HPV-vaccine og mulige bivirkninger.

Programmet for høringen kan ses her (Program HPV-høring), hvor det fremgår, hvilke emner der vil blive belyst. Programmet er delt op i to dele med efterfølgende debat, hvor folketingsmedlemmerne kan stille spørgsmål. Hvis tiden tillader det, vil der blive åbnet op for spørgsmål fra salen.

Her på siden kan vi desværre konstatere, at de fleste af indslagene er fra eksperter med tæt tilknytning til HPV-vaccineproducenten, Sanofi Pasteur MSD.

Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen er sammen med Lægemiddelstyrelsen en af de første til at holde oplæg. Søren Brostrøm har arbejdet som foredragsholder og investigator for MSD, producent af HPV-vaccinen Gardasil, og er dermed inhabil.

Senere holder June Raine, fra EMAs sikkerhedskomite (PRAC), et oplæg. Som vi på det seneste har erfaret, holder EMA troligt hånden over HPV-vaccinen. Flere personerne i SAG-udvalget, der vurderer HPV-vaccinens bivirkninger, har tilknytning til en af HPV-vaccineproducenterne.

Til sidst holder også overlæge Kim Toftager-Larsen et oplæg om HPV-vaccinens fordele. Han er tidligere Advisory Board Medlem og primær investigator ved MSD.

Udover disse eksperter kommer Jesper Mehlsen fra Synkopecentret på Frederiksberg samt professor Professor Yehuda Shoenfeld, der har forsket i autoimmune sygdomme efter vacciner.

Høringen foregår i Landstingssalen på Christiansborg fra kl. 13.00 til 16.00.

Vi vil opfordre så mange som muligt til at deltage, da vi på den foreløbige tilmelding kan se, at der er plads til mange flere og at der indtil videre er et overtal af deltagere fra både Statens Serum Institut, Sanofi Pastuer MSD, Lægemiddelstyrelsen, Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse og lignende organisationer.

Tilmelding til høringen er nødvendig senest tirsdag den 15. december 2015.  Tilmelding til høringen og evt. spørgsmål kan rettes til undertegnede via mail Hanne.Schmidt@ft.dk eller på tlf. 33 37 55 38.

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter