Forside Politik Politik Åbent samråd om HPV-vaccinen

Åbent samråd om HPV-vaccinen

Torsdag d. 7 november 2013 er der åbent samråd om HPV-vaccinen i folketingets udvalg for sundhed og forebyggelse.

Samrådet finder sted kl. 14.00 i 2-080 på Christiansborg og til det åbne samråd har udvalget har indgivet følgende spørgsmål og bedt ministeren for sundhed og forebyggelse, Astrid Kragh, redegøre for:

– Hvordan vil ministeren sikre at alle der skal vaccineres for HPV får information om de mulige bivirkninger heraf og at de mange unge piger som kan være ramt af bivirkninger som følge af en HPV vaccination får den bedste udredning og behandling?

– Finder ministeren at det er seriøst at der gives vaccineres mod HPV i Matas forretninger og Fitness.dk og at man haster de sidste vaccinationer igennem nu hvor der er mange piger/unge kvinder der har symptomer på bivirkninger .

– Ministeren bedes redegøre for hvorvidt ministeren er af den opfattelse, at der er et mørketal i forhold til registreringer af bivirkninger efter HPV-Vaccine – og i givet fald hvordan ministeren vil sikre, at det korrekte antal bivirkninger rent faktisk registreres.

De to første spørgsmål er stillet efter ønske fra Liselott Blixt (DF) og det sidste spørgsmål er stillet efter ønske fra Jane Heitmann (V).

07-11-2013: Åbent samråd om HPV vaccination den 7. november 2013

SENESTE ARTIKLER

Forskere påstod, at HPV-vaccinen virker – deres studie viser det modsatte

Et dansk studie fra 2018 viste ifølge forfatterne, at HPV-vaccinen har nedsat forstadier til livmoderhalskræft med 40%. Var det sandt? Og betyder det, at...

Søn fik HPV-vaccinen: Han har haft alvorlige bivirkninger lige siden

Sidste år afsatte regeringen 40 millioner kroner for at kunne tilbyde HPV-vaccinen gratis til alle 12-årige drenge. Den 1. september 2019 træder tilbuddet...

Forskere eliminerer HPV

I Mexico har forskere opnået succes med en metode, der eliminerer HPV ved hjælp af fotodynamisk terapi, en non-invasiv teknik, som allerede anvendes til...

En eminent person er mistet

Mindeord til vores skribent, Claus Jensen Det er med dybtfølt og bevæget røst, at vi må meddele, at vores kære...

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter