onsdag, 24. juli - 2024
ForsideMisinformationMedicinalindustriens dobbeltrollerVaccineproducenterne bragt for højesteret i Indien

Vaccineproducenterne bragt for højesteret i Indien

Så er vaccineproducenterne bragt for højesteret i Indien. Beviser for interessekonflikt samt uetisk fremfærd i forbindelse med godkendelse af HPV-vaccinen.

India Supreme Court Accepts Writ of Petition on Gardasil & Cervarix Licensing & Trial Violations

Vaccineproducenter Sanofi Pasteur MSD (Merck) og GlaxoSmithKline der henholdsvis producerer HPV-vaccinerne Gardasil og Cervarix er bragt for højesteret i Indien. De to vaccineproducenter har arbejdet sammen med GAVI Alliancen, for at kunne introducere og masseproducere HPV-vaccinen siden 2006. Dette er gjort ved at gennemføre pilotprojekter i Indien fra 2009-2010.

I Indien, det sammen land hvor man i 1998 lavede forsøg med eddike mod livmoderhalskræft der gav fantastiske resultater, har man været rystet over vaccineproducenternes fremgangsmetoder. Et projekt i de to indiske provinser Khammam og Vadodara, mødt massiv kritik. Bl.a. blev der udført kliniske test for bivirkninger ved HPV-vaccinen på 10-14 årige piger, uden at der blev givet samtykke fra hverken forældre eller pigerne selv. Der blev ikke lavet opfølgende undersøgelser af pigernes tilstand, der blev ikke fulgt op på alvorlige bivirkninger og skader, og der blev ikke givet kompensation til de piger der enten døde af de kliniske tests, eller oplevede alvorlige bivirkninger. Det Indiske Parlament nedsatte derfor en kommité der skulle klarlægge, hvorledes projektet var forløbet i de to provinser, og kritikken af projektet var meget alvorlig.

Serious Allegations against HPV Vaccine Trials Affecting Thousands of Girls Accepted by Supreme Cour

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter