fredag, 29. marts - 2024
ForsideMisinformationKræftens BekæmpelseKræftens Bekæmpelses misinformation – fup og fakta

Kræftens Bekæmpelses misinformation – fup og fakta

Kræftens Bekæmpelses misinformation har nået nye højder, og vil kritisk gennemgå deres påstande.

Kræftens Bekæmpelse skriver i dag, at ”nogle piger ikke bliver vaccineret på grund af løse rygter om påståede alvorlige bivirkninger, som ikke har hold i virkeligheden.” Af den grund vil deres artikel (kort gengivet af Dagens Medicin her)  kritisk blive gennemgået:

Påstand: Kræftens Bekæmpelse skriver, at store lodtrækningsforsøg har fundet sted, ”hvor halvdelen fik HPV-vaccinen og den anden halvdel placebo. Man fandt ikke nogen øget risiko for alvorlige bivirkninger hos dem, der blev vaccineret mod HPV”.

Fakta: HPV-vaccinen blev i sin tid testet ved at have en kontrol-gruppe (placebo) overfor vaccine-gruppen. Placebo-gruppen bestod af to grupper slået sammen; en der fik indsprøjtet aluminium og en der fik indsprøjtet saltvand. Da aluminium i sig selv er et neurotoksisk stof, der kan forårsage alvorlige bivirkninger, kan det virke mærkeligt at slå disse to grupper sammen til en samlet ‘placebo’. Det er derfor langt fra et pålideligt resultat der fremkommer, hvor begge grupper, (vaccine og ‘placebo’) oplever en større andel bivirkninger end nødvendigt. På denne måde kan vaccine-producenterne dog undgå yderligere spørgsmålstegn ved forsøgets resultat og vaccinens bivirkninger.

Human papillomavirus (HPV) vaccine policy and evidence-based medicine: are they at odds?

Påstand: ”Som praktiserende læge vil jeg jo gerne have alle ind og blive vaccineret, siger Berit Lavik.”

Fakta: På Sundhedsstyrelsens register over læger med bijob i lægemiddelindustrien optræder Berit Kjær Lavik, der har en projekt frem til 1. oktober med Sanofi Aventis, moderselskab for Sanofi Pasteur-Merck, der producerer Gardasil-vaccinen.

Påstand: ”Vaccinen virker, og den giver sjældent anledning til alvorlige bivirkninger.”

Fakta: HPV-vaccinen er stadig ikke bevist at kunne virke. Dette kan ganske simpelt ikke ske, når HPV-vaccinen blot er testet over en 5-årig periode og livmoderhalskraeft typisk udvikler sig over 20-40 år. Vaccinen har desuden været anledning til så mange alvorlige bivirkninger, at det japanske sundhedsministerie nu trækker deres anbefaling af HPV-vaccinen tilbage. Ligeledes har piger fået tilkendt erstatning for bivirkninger i både Danmark, Sverige samt resten af verden.

Få men alvorlige skader efter HPV-vaccine

Påstand: ”Rygter, kritiske artikler og debatindlæg på nettet får unge kvinder til at tvivle på HPV-vaccinens sikkerhed Det beretter flere praktiserende læger, som har ringet til Kræftens Bekæmpelse, fordi de oplever, at kvinder begynder at vælge HPV-vaccinen fra”

Fakta: Med dette vil jeg til sidst lykønske de piger, der har valgt ikke at få vaccinen, eller er stoppet i forløbet.. Fortsæt gerne det gode arbejde med at udbrede retfærdig oplysning om den kontroversielle HPV-vaccine.

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter