mandag, 20. maj - 2024
ForsideMisinformationKræftens BekæmpelseKræftens Bekæmpelse har tætte bånd med producenten af HPV-vaccinen Gardasil

Kræftens Bekæmpelse har tætte bånd med producenten af HPV-vaccinen Gardasil

Kræftens Bekæmpelse har tætte bånd med producenten af HPV-vaccinen Gardasil

Kræftens Bekæmpelse har tætte bånd med Sanofi Pasteur MSD (Merck), producenten af HPV-vaccinen Gardasil.

Selvom Kræftens Bekæmpelse gør meget for at skjule deres samarbejde med medicinalindustrien, tydeliggøres det hver gang de refererer til nye studier, som giver anledning til at promovere HPV-vaccinen. Den 21. Februar meldte Kræftens Bekæmpelse ud om deres nye studie, hvor det ser ud til at “HPV-vaccinen knækker kurven på livmoderhalskræft”. Det er dog en en sandhed med væsentlige modifikationer.

For kigger man studiet igennem, er det i vid udstrækning kontrolleret af Sanofi Pasteur MSD (Merck). Af interessekonflikter nævnes Susanne Krüger Kjær, der modtager penge for sit arbejde i Sanofi Pasteur MSD og Mercks rådgivningskomite, mens hun modtager penge som foredragsholder og er bevilliget legater gennem hendes institution; ud over det modtager hun penge fra medicinalvirksomheden Roche, for at sidde i deres rådgivningskomite. Christian Munk modtager også penge fra Sanofi Pasteur MSD som foredragsholder, mens han yderligere får tilskud til rejser. Begge er samtidigt ansat hos Kræftens Bekæmpelse.

Early Impact of Human Papillomavirus Vaccination on Cervical Neoplasia—Nationwide Follow-up of Young Danish Women

Hvor lang tid skal vi blive ved med at finde os i bestilt forskning, i stedet for at indføre en metode til at få medicinske produkter undersøgt af uafhængige forskere?

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter