onsdag, 24. juli - 2024
ForsideMedierUdenlandske medierHPV-vaccinen Gardasil bliver kritiseret af 420 franske læger

HPV-vaccinen Gardasil bliver kritiseret af 420 franske læger

HPV-vaccinen Gardasil bliver kritiseret af 420 franske læger, ifølge den velansete franske avis L’Express.

Gardasil er stadigvæk i lægernes søgelys og 420 praktiserende læger kræver, at en parlamentarisk delegation vurderer det hensigtsmæssige i den kontroversielle HPV-vaccine – ligeledes er prisen på 123 € pr. dosis i fokus. I december 2013 har ni kvinder, alle ofre for formodede bivirkninger fra Gardasil, indgivet en klage til retten i Bobigny, for deres forværrede fysiske tilstand. Klagen er specifikt rettet mod Sanofi Pasteur MSD (Merck), der i 2006 lancerede HPV-vaccinen. Ifølge advokaten for de ni kvinder, der er mellem 18-24 år og bosiddende forskellige steder i Frankrig, har de alle det til fælles, at de har pådraget sig de invaliderende lidelser blot få uger og måneder efter vaccinering, uden tidligere at have haft nogen sygdomme.

Sanofi Pasteur MSD (Merck) udsendte i november 2013 en pressemeddelelse, hvor de benægtede enhver sammenhæng mellem vaccinering med Gardasil og sygdomme som f.eks. multipel sklerose. Det er ikke noget nyt at Gardasil bliver kritiseret i Frankrig, hvor debatten om nytten af HPV-vaccinen er taget til i intensitet og hvor patienter allerede har modtaget erstatning fra regionale myndigheder, som følge af bivirkninger efter vaccination med Gardasil.

Gardasil: le vaccin contre le cancer de l’utérus critiqué par 420 médecins

Den 2. april er der pressekonference i Paris under overskriften: “Gardasil – en international skandale?” Deltagerne i denne pressekonference, der skal omhandle HPV-vaccinens kontroverser, vil være ledende forskere på området som bl.a. Prof. Christopher Shaw, Lucija Tomljenovic og Prof. Vera Stejskal.

Gardasil : un scandale international?

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter