onsdag, 24. juli - 2024
ForsideBivirkningerBivirkningsramte i udlandetBivirkningsramte piger sagsøger producenten af HPV-vaccinen i Frankrig

Bivirkningsramte piger sagsøger producenten af HPV-vaccinen i Frankrig

Nytten af HPV-vaccinen er for alvor kommet til diskussion i Frankrig og 3 piger sagsøger producenten af HPV-vaccinen. Patienter i Frankrig har tidligere har modtaget kompensation for alvorlige bivirkninger fra HPV-vaccinen Gardasil.

Gardasil : premières demandes d’indemnisation

Et fransk advokatfirma forsvarer i øjeblikket tre teenage-piger som er ofre for alvorlige bivirkninger efter Gardasil. De sagsøger producenten af HPV-vaccinen. Inden for de næste 15 dage kommer der tre sagsanlæg, hvor Sanofi Pasteur MSD (Merck), producent af Gardasil, bliver anklaget for uagtsomme personskader, men også for relaterede lovovertrædelser, som bla. vildledende reklame. Netop måden hvorpå der er blevet reklameret for HPV-vaccinen Gardasil har været til stor debat i mange lande, det den meget direkte henvender sig til børn og unge piger.

De franske piger der sagsøger producenten er henholdsvis blevet diagnosticeret med mulitiple sklerose (MS), hidrosadenitis (kronisk hudlidelse) og polymyositis (sygdom som fører til muskelsvækkelse). De søger retfærdighed og sagsøger producenten af HPV-vaccinen, for dermed at få undersøgt den kausale sammenhæng mellem vaccinen og de alvorlige bivirkninger til bunds. Ifølge advokatfirmaet fik to af pigerne HPV-vaccinen i 2008 mens den tredie pige fik vaccinen i 2010.

Gardasil: d’autres plaintes à venir

Anmeldelsen kan dog blive langt mere omfattende, idet flere og flere piger henvender sig som vaccineskadede ofre efter at have modtaget Gardasil.

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter