lørdag, 13. juli - 2024
ForsideMisinformationMedicinalindustriens dobbeltrollerProf. Jan Blaakær udtaler sig i modstrid med videnskaben

Prof. Jan Blaakær udtaler sig i modstrid med videnskaben

Professor og overlæge på Skejby Sygehus, Jan Blaakær, var den 14. marts i Radioavisen på DR. Her valgte Jan Blaakær at udtale sig om flere punkter der er i direkte modstrid med videnskaben.

Blandt andet udtaler Jan Blaakær: ”Det er lidt trist, at der ikke er flere der ved, at man ikke bliver beskyttet ved at bruge kondom.” Hvad Jan Blaakær dog undlader at fortælle, er at kondom beskytter i langt de fleste tilfælde overfor HPV-virus.

HPV infektion (human papillomavirus, HPV) – fokus på livmoderhalskræft

Jan Blaakær udtaler ligeledes mod alt videnskab, at: ”HPV-virus smitter blot ved tæt kontakt med andre mennesker.” Han illustrerer det ved at referere til et finsk studie, hvori han mener det det bliver bekræftet at små børn bliver smittet af deres forældre. Han udtaler, at 29% var smittet med HPV-virus efter 6 måneder. Hvad Jan Blaakær dog undlader at fortælle er, at 13% af alle nyfødte er positive for HPV lige efter fødslen og efter 24 timer er de sidste 16% positive, hvilket indikerer at de har fået det fra moderen, altså ikke gennem normal tæt kontakt, men i livmoderen eller under fødslen. Dette betyder, at selv når man vaccinerer piger på 12 år, så vil en stor del af pigerne allerede have HPV-virus og dermed er vaccination i bedste fald ubrugelig – i værste fald direkte skadelig.

Transmission of High-Risk Human Papillomavirus (HPV) between Parents and Infant: a Prospective Study of HPV in Families in Finland

På spørgsmålet om hvor vidt drenge også skal have vaccinen, er Jan Blaakærs svar: ”Ja, helt klart.”

Men hvad gør Jan Blaakær så interesseret i at sælge HPV-vaccinen Gardasil? Ja, ser man på hvem hans arbejdsgivere er, så overrasker det ikke at han har en interesse. Han arbejder nemlig, ved siden af hans job på Skejby Sygehus, hos Sanofi Pasteur MSD (producent HPV-vaccinen Gardasil), GlaxoSmithKline (producent af HPV-vaccinen Cervarix) og Boehringer Ingelheim (der arbejder sammen med Merck, producent af HPV-vaccinen Gardasil).

Det er interessant, at DR Nyheder ikke kontrollerer hvilke ”fortalere” for vores alles sundhed, de vælger at give taletid i Radioavisen. Jan Blaakær er om nogen ikke garant for uafhængighed, og hans dybe tilknytning til og afhængighed af medicinalindustrien, specifikt producenten af den vaccine han er fortaler for, gør ham i bedste fald dybt inhabil – i værste fald ekstremt farlig.

Indslaget om Jan Blaakær i Radioavisen på DR kan høres her:

HPV propaganda i Radioavisen 14. marts 2014

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter