søndag, 19. maj - 2024
ForsideMisinformationMisinformation i medierneBente Klarlund skriver endnu en af sine tvivlsomme klummer

Bente Klarlund skriver endnu en af sine tvivlsomme klummer

Bente Klarlund skriver endnu en af sine tvivlsomme klummer

Den videnskabeligt uredelige forsker og faste klummeskribent mm. på ‘avisen’ Politiken, Bente Klarlund Pedersen, skrev lørdag d. 8 marts endnu en af sine tvivlsomme klummer i ‘avisen’ Politiken.

Endnu engang vælger Bente Klarlund Pedersen – gift med læge Kim Klarlund der arbejder for Bayer, Sanofi Aventis, Merck, Sharp & Dohme, GlaxoSmithKline,Novartis, Roche, Sanofi og Sequel – at rose hendes anden arbejdsgiver, Kræftens Bekæmpelse, og deres kampagne Vidunderlivet, der forsøger at overtale unge piger til at modtage HPV-vaccinen Gardasil, ved at undlade at oplyse korrekt hvad den indeholder, hvilken effekt den kan have og hvad konsekvenserne kan være ved at modtage den.

Bente Klarlund Pedersen, der i ‘avisen’ Politiken tidligere har skrevet, at hun ikke kender forskel på røg og damp, skriver sædvanen tro forvirrende. Bl.a. skriver hun at: ”Kombinationen af HPV-vaccination og screening for livmoderhalskræft kan stort set udrydde sygdommen.” Blot glemmer hun at informere om, at screening vil være den del der skal sikre dette. Ligeledes forstår Bente Klarlund Pedersen tilsyneladende ikke helt hvad Gardasil i virkeligheden er, da hun flere steder skriver, at HPV-vaccinen Gardasil skam ikke er en HPV-vaccine (hvilket navnet ellers antyder), men er en vaccine mod livmoderhalskræft. Hun skriver faktisk direkte: ”Når man vaccinerer mod livmoderhalskræft med HPV-vaccinen Gardasil, vaccinerer man imidlertid kun mod de mest almindelige typer HPV-virus.” Forvirringen vil ingen ende tage; ved hun i virkeligheden selv hvad hun mener? Ligeledes skriver hun: ”Og vaccinen virker. Det er konklusionen i et nyt studie, hvor forskere fra Kræftens Bekæmpelse og Rigshospitalet har undersøgt forekomsten af forstadier til livmoderhalskræft.” Hun undlader villigt at oplyse om, at dødsfald som følge af livmoderhalskræft i 2012 for første gang i årtier var stigende. Noget vi tidligere har omtalt her:

Dødsfald som følge af livmoderhalskræft stiger for første gang i årtier

Bente Klarlund Pedersen, medforfatter til flere af Milena Penkowas ‘videnskabelige’ artikler, fortsætter i artiklen med, at give forkert information. Hun skriver: ”HPV-vaccinen Gardasil er designet til at virke mod de former for HPV, der er mest almindelige i Europa.” Det er dog ikke hvad producenten af HPV-vaccinen Gardasil, Merck, giver af information. De siger at vaccinen er designet til at virke mod de former for HPV, der er mest almindelige på verdensplan. Ja, faktisk viser studier foretaget af Merck, Sanofi Pasteur og GlaxoSmithKline, at HPV 31 er den næstmest almindelige form for HPV i Europa. Den er ikke dækket af HPV-vaccinen Gardasil. Og Bente Klarlund Pedersen fortsætter: ”Hver 3. dag året rundt dør en kvinde af livmoderhalskræft i Danmark.” Bente Klarlund Pedersen gør tilsyneladende ikke meget i at tjekke statistikker, for om end dødsfald som følge af livmoderhalskræft i 2012 for første gang i årtier var stigende, så var tallet i 2012, 98 dødsfald – og i 2011, 75 dødsfald. Det giver en rate på hhv. 3,7 og 4,8. Det er den slags forskelle, man som anerkendt videnskabelige uredelig forsker, tilsyneladende ikke behøver at tage højde for.

Det er heldigt hun er klummeskribent på ‘avisen’ Politiken.

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter