torsdag, 7. december - 2023
ForsideMisinformationMedicinalindustriens dobbeltrollerMerck lønner danske læger bag Gardasil 9 studie

Merck lønner danske læger bag Gardasil 9 studie

Vaccinationsforum afslørede i september nogle uoverensstemmelser ved HPV-studiet, Future 9, der undersøger den kommende vaccine og afløser af Gardasil, kaldet Gardasil 9.

Den kommende HPV-vaccine vil være 9-valent i stedet for den nuværende 4-valente vaccine, Gardasil; hvilket betyder at vaccinen angiveligt vil beskytte mod ni typer HPV-vira, frem for fire. V503, nu kaldet Gardasil 9, blev i sidste uge godkendt af FDA, så det er blot et spørgsmål om tid, før den vil komme på markedet.

Men hvad nu hvis sikkerhedsstudierne endnu engang har fejlet? Foreningen Vaccinationsforum har fået indsigt i nogle af de papirer, som deltagerne i Future 9 studiet modtog tidligere i år.

I det brev, som Vaccinationsforum omtaler, står der bl.a., at: ”Ingen af de deltagende læger har nogen økonomiske interesse i forsøget eller økonomisk tilknytning til MSD”. Samtidig kan man i et afsnit om deltagerinformation læse, at forsøgslægen tilknyttet studiet på et af landets hospitaler er Jesper Mehlsen. Men Jesper Mehlsen er absolut ikke uafhængig, hvert fald ikke ifølge Sundhedsstyrelsens liste over tilladelser for læger. Deri står han angivet som værende både national koordinator/primær investigator for MSD, samt foredragsholder for Sanofi, der begge er ejet af Merck der er producent af de omtalte HPV-vacciner.

Jesper Mehlsen

Men Jesper Mehlsen er ikke den eneste læge med tilknytning til forsøget, der har forbindelse til Merck. På et andet hospital er også overlægen Lone Kjeld Petersen tilknyttet forsøget. Hendes liste af opgaver for HPV-vaccine producenten rækker langt udover arbejdet på Future 9.

Lone Kjeld Petersen

Ingen af disse læger ser altså ud til at være økonomisk uafhængige af MSD, og afsløringerne viser, at der ikke nogen der holder øje med medicinalindustrien mere. Det er skræmmende, at sådanne studier i dag accepteres som værende troværdige og veludførte.

Læs hele Vaccinationsforums artikel på deres hjemmeside her:

Stor afsløring af FUTURE 9 studie – hvor blev sikkerheden af?

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter