onsdag, 24. juli - 2024
ForsideMedierDanske medierTV2 breaker med tre artikler om HPV-vaccinen

TV2 breaker med tre artikler om HPV-vaccinen

TV2 nyhederne bragte i går aftes kl. 19.00 og 22.00 et længere indslag om HPV-vaccinen og dens bivirkninger. Samtidig bragte de tre artikler på deres hjemmeside.

I den første artikel oplyses det, at lægen, Louise Brinth, har undersøgt over 80 piger på Synkopecenteret på Frederiksberg Hospital og mistænker, at det kan være HPV-vaccinen, der har gjort pigerne syge, eftersom at de alle har de samme symptomer. Hun efterspørger derfor forskning på området, hvilket Jesper Mehlsen, forskningschef og overlæge på afdelingen, bakker hende op i. I de 30 år hvor han har arbejdet der, har han ikke set den sammensætning af symptomer før; symptomer som pigerne fortæller, alle er kommet i tæt relation med vaccinen.

Louise Brinth har flere gange henvendt sig til Sundhedsstyrelsen for at få hjælp, mens Henrik G. Jensen, den ansvarlige i Sundhedsstyrelsen afviser at et mønster er det samme som en sammenhæng og kaster bolden videre til det europæiske lægemiddelagentur, EMA, der har godkendt vaccinen i Europa.

Læger advarer: Frygter bivirkninger ved HPV-vaccine

Den anden artikel omhandler symptomerne. Her nævnes mange af bivirkninger, alt fra hovedpine, svimmelhed, besvimelser, voldsom træthed, problemer med hukommelsen og koncentrationen, problemer med at sove/ændret søvnmønster, overfølsomhed over for skarpt lys, sløret syn, åndenød ved fysisk aktivitet og i forbindelse med hjertebanken, nedsat muskelkraft og følelsesløshed forskellige steder i kroppen, kvalme og mavesmerter, fødevareallergier og til sidst ufrivillige muskelbevægelser og svækket muskelstyrke.

Grafik: Se de vaccinerede pigers symptomer

Den sidste artikel handler om Katrine, der få dage efter det første stik fik høj feber og voldsom halsbetændelse. Det efterfølgende halve år fortsatte hun med at have kronisk feber og betændelse flere steder i kroppen. I dag, tre år efter, er hendes smerter i kroppen kun blevet værre og hun har tilmed fået nedsat kraft i ben og arme, træthed, migrænelignende hovedpine, og besvimer ofte. Hun er derfor sygemeldt fra sit studie. Lægerne har ikke villet give Katrine flere stik, men har samtidig svært ved at indrømme, at det er HPV-vaccinen, der kan have gjort hende syg. En enkelt læge har sågar hentydet til at det kunne være psykisk betinget. Katrine mener ikke, at sundhedsvæsenet har taget hende alvorligt.

Katrine har kroniske smerter efter HPV-vaccinen

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter