Forside Medier Danske medier Telefonstorm på HPV-center

Telefonstorm på HPV-center

Synkopecenteret på Frederiksberg Hospital har i dag oplevet en telefonstorm, efter at TV2 i går aftes viste en dokumentar om vaccineskadede piger.

Mange piger og forældre ringede i dag ind til Synkopecenteret for at fortælle deres historier og spørge om hjælp til udredning; alle med tilsvarende oplevelser til dem der i går kom frem i dokumentaren, hvilket bl.a. er langvarige forløb med (muskel)smerter, træthed, svimmelhed, hovedpine, besvimelser og nedsat kraft i arme og ben.

Synkopecenteret har i løbet af de sidste par år gennemsnitligt fået et par henvendelser om måneden, men havde frem til middag i dag allerede fået over 50 henvendelser fra bekymrede familier, der ønskede hjælp.

Overlæge, Jesper Mehlsen, havde godt forventet at få en del henvendelser og har derfor allerede tanker om hvordan de bedst skal organisere sig, for at give de mange piger så hurtig en hjælp som muligt. Han opfordrer bl.a. piger med mistanke om alvorlige bivirkninger efter HPV-vaccinen til at henvende sig til sin egen læge og derfra blive henvist til Synkopecenteret på Frederiksberg Hospital. Lægen Louise Brinth kan desuden komme til at skulle sætte andre opgaver på standby, så opgaven om at være den hovedansvarlige, i udredning af HPV-skader i Region Hovedstaden, kan løftes bedst muligt.

Politiken skriver desuden, at Sundhedsstyrelsen og Danske Regioner har lovet de kommende fem afdelinger i landet om at indkalde repræsentanter til et møde, hvor Synkopecenteret vil orientere om deres foreløbige fund og erfaringer.

Syge piger bestormer HPV-center

Telefonstorm på hospital efter TV 2-dokumentar

Husk at alle mistænkte bivirkninger skal indberettes til Sundhedsstyrelsen enten via egen læge eller via linket www.meldenbivirkning.dk. Læger har indberetningspligt, men hvis de af en eller anden årsag ikke vil indberette bivirkningerne, så sørg for at få konsulteret en anden læge.

SENESTE ARTIKLER

Studie afslører manglende sikkerhed med vaccineindhold

Den godkendte HPV-vaccine, Gardasil, som vaccineproducenten Merck/MSD står bag, indeholder en aluminiumsadjuvans, der aldrig er blevet testet sikker. Hvordan kan det gå til og...

Forskere påstod, at HPV-vaccinen virker – deres studie viser det modsatte

Et dansk studie fra 2018 viste ifølge forfatterne, at HPV-vaccinen har nedsat forstadier til livmoderhalskræft med 40%. Var det sandt? Og betyder det, at...

Søn fik HPV-vaccinen: Han har haft alvorlige bivirkninger lige siden

Sidste år afsatte regeringen 40 millioner kroner for at kunne tilbyde HPV-vaccinen gratis til alle 12-årige drenge. Den 1. september 2019 træder tilbuddet...

Forskere eliminerer HPV

I Mexico har forskere opnået succes med en metode, der eliminerer HPV ved hjælp af fotodynamisk terapi, en non-invasiv teknik, som allerede anvendes til...

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter