onsdag, 23. oktober - 2024
ForsideAndetAndre vaccinerSundhedsstyrelsen mørklægger alvorlige bivirkninger

Sundhedsstyrelsen mørklægger alvorlige bivirkninger

Sundhedsstyrelsen bryder ifølge eksperter Sundhedsloven, ved ikke at oplyse om alvorlige bivirkninger ved influenzavaccinen.

Ca. 700.000 danskere bliver hvert år vaccineret mod influenza, men ingen af dem bliver oplyst om mulige alvorlige bivirkninger inden vaccinering – det skriver Metroxpress mandag d. 20/10. De har interviewet Jan Brodersen, lektor i folkesundhed på Københavns Universitet, og han er ikke i tvivl:

”Sundhedsstyrelsen, der skal holde øje med, at læger og sygeplejersker overholder sundhedsloven, overtræder selv loven. Man skal både informere om fordele og ulemper, og man må ikke tilbageholde viden”, udtaler han til Metroxpress.

Den mest benyttede influenzavaccine i Danmark hedder Vaxigrip og kommer fra medicinalvirksomheden Sanofi, en del af virksomheden Merck, Sharp & Dohme (MSD) der bl.a. producerer HPV-vaccinen Gardasil. Som med Gardasil kan Vaxigrip give en lang række bivirkninger, hvilket også kan læses i produktresumeet, bl.a. Guillain Barré syndrom og feberkramper.

Ud over at kunne give en lang række bivirkninger, så har vaccinen også en meget ringe effektivitet, ifølge den seneste forskning fra Cohrane. Deres studier viser, at der skal ca. 71 indsprøjtninger til, for at vaccinen forhindrer et eneste tilfælde af influenza.

MetroXpress: Influenza-vaccination beskytter dig sjældent

Sundhedsstyrelsen ser intet problem i at tilbageholde oplysninger om alvorlige bivirkninger, og er heller ikke bekymret over at de promoverer en vaccine der stort set ikke har nogen effekt. Doris Stenver, overlæge i Sundhedsstyrelsen, mener at det alene handler om at få flest muligt til at lade sig vaccinere.

”Vores fokus har ikke været bivirkninger, men på at gøre opmærksom på vaccinationerne, så flere bliver vaccinerede. Spørgsmålet er, hvor meget man skal skrive, når målet er at gøre opmærksom på vaccinationerne. ”, siger hun til Metroexpress.

Hvis navnet Doris Stenver virker bekendt, så var hun dybt involveret i Omniscan-skandalen, hvor Sundhedsstyrelsen i en årerække tilbageholdte viden om præparates bivirkninger, for at skjule sine fejl i godkendelsen over for Folketinget. Omkring 100 danske patienter blev ramt af sygdommen nefrogen systemisk fibrose efter at have modtaget Omniscan, efterfølgende døde 50 af de patienter.

BT: Ingen erstatning til danske Omniscan-ofre

Læs hele artiklen i Metroxpress her:

Influenzavaccine: Sundhedsstyrelsen fortier alvorlige bivirkninger

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter