onsdag, 24. juli - 2024
ForsidePolitikPolitikSundhedsministeriets satspuljeordning vedr. HPV-vaccinens bivirkninger

Sundhedsministeriets satspuljeordning vedr. HPV-vaccinens bivirkninger

Den 27. november blev der lavet en aftale om Sundhedsministeriets satspuljeordning på sundhedsområdet for 2014-2017.

I den sammenhæng er HPV-vaccinen nået at komme med i forhandlingerne, efter den seneste måneds øgede fokus. Via Sundhedsministeriets hjemmeside kan man læse følgende:

• Satspuljepartierne er enige om at etablere et tilbud til patienter, pårørende og sundhedspersoner, hvor de kan få rådgivning om bivirkningerne vedr. HPV vaccinen og mulighederne for behandling heraf.
• Sundhedsstyrelsen arbejder med at vurdere mønstre og særkende i bivirkningsindberetningerne om HPV. I forlængelse af dette arbejde skal viden om bivirkninger vedr. HPV vaccine opsamles og formidles til patienter, pårørende og sundhedspersoner.
• Der afsættes 0,2 mio. kr. i 2014 til opsamling og formidling af viden vedrørende bivirkninger i forbindelse med HPV vaccine til patienter, pårørende og sundhedspersoner.

Aftale om satspuljen på sundhedsområdet for 2014-2017

Vi havde selvfølgelig håbet der blev afsat flere midler fra Sundhedsministeriets satspuljeordning, eller at der blev fundet midler andre steder. For i betragtning af det milliardbeløb der bliver brugt på HPV-vaccinen, virker det afsatte beløb ikke af meget og det er svært at se hvad det i virkeligheden skal kunne udrette. Men lad os håbe, at det beskedne beløb på 200.000 kr. kan være startskuddet til flere midler i 2014.

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter