onsdag, 24. juli - 2024
ForsideMisinformationMisinformation i medierneOpvejer fordelene virkelig ulemperne?

Opvejer fordelene virkelig ulemperne?

Henrik G. Jensen fra Sundhedsstyrelsen mener at fordelene ved HPV-vaccinen opvejer ulemperne. Det udtalte han den 16. juli  i programmet ‘Ordet er dit’ på DR P1. Heri udtalte han, at Sundhedsstyrelsen “følger vaccinen tæt” og i samme sætning, at “fordelene ved vaccinen opvejer ulemperne”.

Ifølge Sundhedsstyrelsens nyhedsbrev i maj 2014 skrev de, at der var givet 1.539.134 doser og havde registreret 257 personer med alvorlige bivirkninger. Det kan godt være at det ifølge Henrik Jensen er “meget få alvorlige bivirkninger”, men man skulle tro (eller håbe) at de i Sundhedsstyrelsen havde sans for hvad ‘alvorligt’ i virkeligheden var. For hvis fordelene ved vaccinen skal opveje ulemperne, skal vaccinen kunne forsvare de 3,2 ud af 100.000 kvinder som årligt dør af livmoderhalskræft. Men gør den så også det?

Ud fra de oplyste tal er det muligt at regne sig frem til at der for hver 100.000 doser er registreret 16 alvorlige bivirkninger. Hvis alle kvinder får 3 doser, er det en ratio på 50 alvorlige bivirkninger pr. 100.000 kvinder. Hvordan er det lige at Henrik Jensen mener, at fordelene nogen sinde kan opveje risikoen med disse fakta?

Ligeledes udtaler Henrik G. Jensen, at der ikke er set nogle dødstilfælde i forbindelse med HPV-vaccinen hverken herhjemme eller i USA. Men passer det så?

Ved en hurtig søgning fra en amerikansk database, VAERS (Vaccine Adverse Event Reporting System), kan man selv kigge nogle af de 166 beretninger efter.

Skulle nogle ikke mene, at disse indberetninger er tilstrækkeligt bevis, så er der yderligere videnskabelig dokumentation bag mindst tre cases, som bl.a. blev fremlagt til et symposium i Japan tidligere i år:

Three deaths following human papillomavirus virus (HPV) vaccination: coincidences?

Hele udsendelsen på DR P1 kan høres her.

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter