lørdag, 13. juli - 2024
ForsideVidenskabNyt studie om HPV-vaccinen og autoimmune sygdomme

Nyt studie om HPV-vaccinen og autoimmune sygdomme

En nyt videnskabelig studie fra 14. januar 2014 går i dybden med HPV-vaccinen og autoimmune sygdomme.

On the relationship between human papilloma virus vaccine and autoimmune diseases

Der er en række interessante anbefalinger og konklusion i det nye studie – anbefalinger og konklusioner vi her på siden mener, at de danske politikere bør følge, og det endda på trods af, at studiet er blevet betalt af den italienske lægemiddelindustri.

I artiklen er det understreget, at det er vigtigt at grupper fortsætter med at presse på, for at få oplyst om udbredelsen af autoimmune sygdomme som følge af HPV-vaccination, da en negligering af disse, kan betyde at der ikke bliver oplyst korrekt om risikoen ved HPV-vaccinerne.

Det er understreget, at de indledende kliniske studier ikke viser et fuldt billede af risikoprofilen for HPV-vaccinen Gardasil. Det er først i løbet af de sidste år, et sandfærdigt billede er begyndt at tegne sig, og det er endnu for tidligt at sige, hvorvidt fordelene på nogen måde opvejer ulemperne ved vaccinen.

Ligeledes er det understreget, at beslutningen om at lade sig HPV-vaccinere bør være et 100% personligt valg – ikke et der skal gøres for folkesundheden – da 95% af HPV-infektioner ikke udvikler sig til præcancer læsioner og de sidste 5% kan opdages ved normal screening og kan behandles.

Generelt sætter dette studie en tyk streg under hvor tvivlsom HPV-vaccinen Gardasil er, samt at der de næste mange år, vil være stort fokus på dens bivirkninger og effekt.

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter