onsdag, 24. juli - 2024
ForsidePolitikPolitikLukket ekspertmøde med Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Lukket ekspertmøde med Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg afholder et lukket ekspertmøde omkring bivirkninger ved HPV-vaccinen tirsdag den 26. november.

Notat vedrørende ekspertmøde

Sundhedsstyrelsen, der gennem mange år har set gennem fingre med, at læger i dens arbejdsgrupper har økonomiske interessekonflikter i relation til medicinalindustrien og derfor er objektivt inhabile, har fået ansvaret for at arrangere programmet, hvor der er inviteret eksperter fra hele landet, til at komme med viden inden for hvert deres felt. Sundhedsstyrelsen, der sjovt nok afviser enhver sammenhæng mellem HPV-vaccinen og bivirkninger, har inviteret læger, der er på lønningslisten i de to firmaer, der sælger vaccinen, og samtidig skal rådgive Sundhedsstyrelsen om brugen af HPV-vaccinen.

Foreningen Vaccinationsforum har bidraget med en gennemgang af Sundhedsstyrelsens inviterede eksperter:

• Michael Dupont, formand for Lægeforenings Lægemiddeludvalg – er inviteret til at fortælle om den praktiserende læges rolle, bl.a. om information i forbindelse med HPV-vaccination.

• Professor Per Soelberg Sørensen fra Rigshospitalet, der også er ansat hos Sanofi Aventis (producent af HPV-vaccinen Gardasil) og GlaxoSmithKline (producent af HPV-vaccinen Cervarix) – er inviteret til at fortælle om udredning og behandling af patienter med symptomer fra nervesystemet.

• Professor Carsten Bindslev-Jensen fra Odense Universitetshospital, der også er ansat hos Merck-Sharp & Dohme (producent af HPV-vaccinen Gardasil) – er inviteret til at fortælle om udredning og behandling af patienter med svære allergiske reaktioner.

• Praktiserende læge Stig Gerdes skal fortælle om erfaringer fra praksis.

• Forskningsdirektør og overlæge Jesper Mehlsen fra Synkopecenteret på Frederiksberg Hospital, der også er ansat hos MSD og Sanofi (begge er producenter af HPV-vaccinen Gardasil) – skal fortælle om udredning og behandling af patienter med pludselige besvimelser.

• Professor Per Fink fra Aarhus Universitetshospital, der har modtaget økonomisk millionstøtte af Trygfonden for at opfinde begrebet “funktionelle lidelser”, en modediagnose kreeret for at kunne “hjælpe” praktiserende læger og forsikringsselskaber med at slippe for ‘bøvlede’ patienter og erstatninger – er inviteret til at fortælle om udredning og behandling af legemlige symptomer der ikke kan forklares ved en veldefineret sygdom.

Hos Til Kamp for Retfærdig Oplysning om HPV-Vaccinen kan vi kun bifalde, at der nu kommer denne massive fokus på HPV-vaccinen og dens bivirkninger. Dog kunne vi godt ønske os en ekspertgruppe, der har knapt så mange bånd til industrien. I det store hele, ser man bort fra praktiserende læge Stig Gerdes og formand for Lægeforenings Lægemiddeludvalg Michael Dupont, kunne man lige så godt have inviteret producenten til at holde et foredrag.

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter