onsdag, 24. juli - 2024
ForsidePolitikVaccinationsforumKritik af studie der afviser autoimmune og neurologiske bivirkninger

Kritik af studie der afviser autoimmune og neurologiske bivirkninger

Nu er der kommet kritik af  det studie, der “frikendte” HPV-vaccinen Gardasil.

I oktober 2013 kom et stort dansk/svensk studie ud, der konkluderede, at der ikke var nogen alvorlige bivirkninger ved HPV-vaccinen.

Autoimmune, neurological, and venous thromboembolic adverse events after immunisation of adolescent girls with quadrivalent human papillomavirus vaccine in Denmark and Sweden: cohort study

Dette studie kritiseres nu af foreningen Vaccinationsforum. I kritikken bliver der gennemgået 6 punkter, som vi her bringer et kort uddrag fra:

• Interessekonflikter

To af studiets fem forfattere modtager ubegrænsede midler fra Merck, producenten af Gardasil. “Hvor mange er i stand til at forholde sig uvildige, hvis de modtager ubegrænsede midler fra producenten af det lægemiddel de undersøger?”

• Antallet af doser

“Når det bliver påkrævet, at en vaccine skal gives over 3 gange, kan det virke meget underligt, at man kan benytte et videnskabeligt studie til at deklarere HPV vaccinen fri for bivirkninger, når det kan ses, at forløbet med de 3 doser langt fra er afsluttet. I studiet har omkring 300.000 piger fået det første HPV-stik, mens det kun er omkring 50% af disse, der har fået alle tre stik. Potentielt kan mange af disse piger være stoppet grundet bivirkninger; jo flere stik, des større risiko for bivirkninger.”

• Diagnose – tid og sted

Diagnoserne er kun undersøgt i 180 dage efter sidste vaccinering. Dette er langt fra et realistisk tidsinterval fra første bivirkning mærkes, til en diagnose er stillet på et hospital.

• Udvalgte diagnoser

Mange af diagnoserne er sjældne og en vigtig sygdom som artritis ser ud til bevidst at være undgået, selvom den i Mercks egne undersøgelser, er en af de mest udslagsgivende sygdomme efter Gardasil.

• Kontrolgruppen

“I studiet kigges der på piger i 12-års alderen. Dette er tidsmæssigt et meget uheldigt sammentræf. I denne periode vil MFR vaccinen gives til netop 12 årige piger, ifølge børnevaccinationsprogrammet. På den måde vil man have en befolkning, hvor ‘kontrolgruppen’, som baggrundspopulation, består af piger, der også meget vel kan have fået fremkaldt mange af studiets diagnoser fra en anden vaccine.”

• Signifikante diagnoser

Der er i studiet nogle diagnoser, som i første omgang ser ud til at være signifikant forhøjede hos dem der har modtaget HPV-vaccinen i forhold til baggrundspopulationen. Disse justeres til insignifikante ved at forlænge tidsperioden fra vaccinering til diagnose til 400 dage. Spørgsmålet er om man kan afvise bivirkningerne på en sådan måde, da det vel blot viser, at der netop er en signifikant forhøjet forekomst af diagnosticering kort efter vaccination?

Læs den fulde kritik af studie her:

Nyt stort videnskabeligt studie om HPV vaccinen kritiseres

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter