lørdag, 13. juli - 2024
ForsideHPV-vaccinenDiverse HPVMerck gør klar til at lancere ny HPV-vaccine

Merck gør klar til at lancere ny HPV-vaccine

Merck gør klar til at lancere ny HPV-vaccine

Merck gør klar til at lancere en ny HPV-vaccine i rækken. Vaccinen bliver kaldt V503 og skal efter sigende erstatte Gardasil i løbet af 2014.

Merck’s Experimental HPV Vaccine Shows Promise in Late-Stage Trial

Mens Gardasil indeholder 4 HPV-vira, indeholder V503 i alt 9. Med 5 tilføjede vira forventes den ny vaccine at kunne beskytte mod næsten 90% af alle tilfælde mod livmoderhalskræft globalt set. Her er det nok vigtigt at understrege den formodede beskyttelse globalt set, idet udbredelsen af forskellige vira varierer betydeligt fra land til land.

Med hensyn til bivirkninger lyder det til at den nye vaccine har flere end Gardasil. I artiklen står der: “V503 forsøgspersoner havde en højere forekomst af problemer på injektionsstedet, såsom smerter og rødme end ved Gardasil, 90,8% versus 85,1%. Sikkerhedsproblemer vedrørende vaccinen har lejlighedsvis plaget Gardasil, især rapporter om besvimelse efter at have modtaget et stik. Men de amerikanske sundhedsmyndigheder, CDC, har konkluderet at vaccinen er sikker og effektiv.”

I artiklen om den nye vaccine lægges der flere gange vægt på pengegevinsten ved vaccinen. Analytikere peger på, at salget af denne vaccine årligt vil overstige 5,5 milliarder kroner. Mens det vurderes, at vaccinen Gardasil vil falde til et salg på 2,8 milliarder kroner frem til 2018, vil den nye V503 estimeres til at kunne nå op på knap 10 milliarder kroner ved år 2018.

Artiklen afslutter dog med at antyde, at det er uklart om en ny HPV vaccine vil forbedre vaccinationsraten, da den er fladet meget ud i USA, samtidig med at læger ikke anbefaler denne vaccine i lige så stor grad som med andre vacciner.

Den 20. februar godkendte FDA Merks licensansøgning af den 9-valente HPV-vaccine.

FDA Accepts for Review Merck’s Biologics License Application for V503, Investigational 9-valent Human Papillomavirus Vaccine

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter