lørdag, 13. juli - 2024
ForsideHPV-vaccinenIndholdsstofferHvorfor aluminium i vacciner er skadeligt

Hvorfor aluminium i vacciner er skadeligt

Flere og flere er begyndt at sætte spørgsmålstegn ved vacciners indholdsstoffer. Så hvordan reagerer kroppen på aluminium og er det skadeligt? Der er desværre flere usande forklaringer i omløb, hvorfor vi her vil gennemgå de videnskabelige fakta.

Aluminium er et af de ofte omdiskuterede indholdsstoffer i vacciner. Det har været brugt siden 1930’erne og er i dag anvendt som adjuvans (dvs. et hjælpestof) i mange vacciner.

Der var for nylig en far, der ytrede sin mening i Politiken, om at han fortryder sin datters HPV-vaccination. Han nævnte bl.a., at der er nanopartikler af aluminium i vaccinen og at disse partikler efter al sandsynlighed kan trænge dybt ind i hjernen og give neurologiske lidelser. Han nævnte også, at adskillige piger er døde efter vaccinen, især i Sydamerika. Det kan måske virke som to meget kontroversielle påstande, men der er desværre sandhed i begge disse udsagn, som vi vil komme ind på om lidt.

Efter debatindlægget endte Politiken med at bringe to modsvar. Det ene var fra Lægemiddelstyrelsen, der i en standardmeddelelse skrev, at ”vaccinen er sikker og effektiv” samt at aluminium bestemt ikke kan være skadeligt. Den anden var fra forskeren Stinus Lindgreen, som stort set blot havde brug for at gentage Lægemiddelstyrelsen. Begge påstår de desuden, at HPV-vaccinen er testet med placebogrupper, som har fået ”primært” saltvand.

Ironisk nok bliver debatindlægget nu fremhævet som et, der ikke har dokumenterede påstande, mens det egentlig er både Lægemiddelsstyrelsen og Lindgren, der har de udokumenterede påstande.

Så herunder vil vi gennemgå nogle af de udsagn, som man skal være opmærksom på – selv når det kommer fra en officiel myndighed.

“HPV-vaccinen er testet med en placebogruppe, som har fået saltvand”

Det sidstnævnte af deres punkter, om saltvands-placebo, kan vi hurtigt tilbagevise. Der står nemlig i en oversigt over HPV-vaccinens indledende studier, at der meget specifikt var ét studie som har anvendt ”saline placebo”, hvor 594 personer modtog det, ud af i alt knap 23.000 forsøgspersoner.

Men når man undersøger studiet nærmere, står der faktisk, at: ”Den anvendte placebo i studiet indeholdt identiske komponenter med dem i vaccinen, med undtagelse af HPV L1 VLPs og aluminium adjuvant”. Altså har ingen i de indledende studier modtaget saltvand, men derimod indholdsstoffer såsom L-histidin, polysorbat 80 og natriumborat, som også er mistænkt for at kunne fremkalde alvorlige bivirkninger.

“Aluminium kan bestemt ikke være skadeligt”

Der foreligger mange studier, som bekræfter aluminiums skadevirkninger, vi vil her blot tage udgangspunkt i to af dem.

Et studie fra 2013, som myndighederne tydeligvis har valgt at overse, er “Autophagy is involved in nanoalumina-induced cerebrovascular toxicity”.

Heri illustreres det fyldestgørende, hvordan nanoaluminium kan trænge igennem blod-hjerne-barrieren og give neurovaskulær skade – hvilket netop afspejles i de neurologiske lidelser, som er de hyppigst indberettede bivirkninger efter vaccinen.

Et nyligt studie fra juli 2017 beskriver også hvordan aluminiumsadjuvans skader på forskellige måder, bl.a. ved at skabe en mitokondriel dysfunktion (dvs. hvor kroppens energiproduktion ødelægges), samt dysfunktion i nogle uundværlige celler, som regulerer centralnervesystemet. På baggrund af en 13 siders gennemgang om aluminiums konsekvenser, anbefaler forskerne derfor, at man stopper med at bruge aluminium i vacciner og i stedet finder nogle alternativer.

“Der er ingen troværdige rapporter om dødsfald på grund af vaccinen”

Allerede i 2013 afslørede Judicial Watch, myndighedernes vagthund i USA, at der var givet erstatning til mange HPV-vaccineskadede piger, herunder bl.a. i forbindelse med to dødsfald. Men Stinus Lindgreen mener åbenbart ikke, at det amerikanske Ministerium for Sundhed og Socialrådgivning (HHS) er troværdige. Det er tankevækkende.

Også i Spanien er en sag for nyligt blevet afgjort, hvor det blev erklæret, at HPV-vaccinen var med til at forårsage en ung kvindes død.

I Sydamerika har der også været meget røre over HPV-vaccinen. Mange piger er blevet syge efter at have fået vaccinen, en af dem var 16-årige Karen Duran, der i 2015 døde af sine autoimmune lidelser, som startede lige efter HPV-vaccination. Senest er en pige død efter HPV-vaccination i Bolivia, men regeringen dækker dog over vaccinen og kalder det et tilfælde med ‘hundegalskab’.

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter