lørdag, 13. juli - 2024
ForsideMedierVideoerHPV-dokumentar prisbelønnes

HPV-dokumentar prisbelønnes

Sidste år blev der lavet en HPV-dokumentar, Sacrificial Virgins, der blev præsenteret som en trilogi, med et skeptisk syn på HPV-vaccinen. I marts vandt dokumentaren flere priser, bl.a. i Australien og USA.

I dokumentarens pressemeddelelse fra september 2017 bliver HPV-vaccinen sammenlignet med Thalidomid-skandalen – det præparat der blev markedsført som værende ufarligt og beroligende, men viste sig at give særdeles alvorlige fosterskader tilbage i slutningen af 1950’erne.

Dokumentren blev omtalt i England, men har ikke tidligere været fremme i danske sammenhænge. Alle afsnittene kan dog stadig ses på Youtube:

Part I: Not for the Greater Good
Filmholdet undersøger om HPV fører til livmoderhalskræft. Og om HPV-vaccinen beskytter mod livmoderhalskræft. Baseret på videnskabelig evidens, konkluderes det, at der ikke er bevis for nogle af disse påstande. Til gengæld ses der nogle meget alvorlige bivirkninger.

Der er bl.a. interview med:

  • Professor Peter Duesberg samt læge Christian Fiala, der sætter spørgsmålstegn ved om HPV giver livmoderhalskræft.
  • Retsmedicinsk patolog, Johan Missliwetz, som foretog en obduktion af 19-årige Jasmin Soriat fra Østrig, der døde blot tre uger efter HPV-vaccination, på trods af at hun aldrig havde fejlet noget og inden vaccination var i god form, glad og livlig. Missliwetz mistænkte vaccinen som en af to muligheder, hvorefter han blev ringet op af mange personer fra lægemiddelverdenen, som bad ham om at lukke munden ift. vaccinen. Noget som han aldrig havde oplevet før. Han er i dag gået på tidlig pension.

Part II: Pain and suffering
Filmholdet undersøger hvad der er i HPV-vaccinen. Hvorfor der bliver rapporteret langt flere bivirkninger efter HPV-vaccination end efter andre vacciner?

Der er bl.a. interview med:

  • Professor Christopher Exley, der fortæller om aluminiumsadjuvansen, der er neurotoksisk og den evidens der er for at aluminium kan samle sig i celler, som så kan trænge ind i hjernen og påvirke cellerne negativt. Der er desuden anvendt en ny type aluminium – samt en hidtil uprøvet kombination af aluminiumadjuvans – i vaccinerne, som ikke i sig selv er grundigt undersøgt.
  • Ruby Shallom, der startede med at opleve lidt svimmelhed og besvimelse efter den første HPV-vaccination. Efter den anden vaccine blev det til fuldstændig bleghed, besvimelse og mangel på appetit, for efter sidste vaccine at blive til kronisk smerte i maven, brystet og ryggen, træthed samt kvalme. I dag er hun blevet lam i begge sine ben og den ene arm.
  • Chloe Leanne Brooke, der blev syg efter sin anden vaccine med muskel- og ledsmerter samt træthed, men hurtigt oplevede at det eskalerede. Hun gik fra at være en aktiv og glad pige, til at hun i dag næsten ikke spise noget og er sengeliggende stort set hele døgnet.

Part III: A penny for your pain
Hvilke retssager har der været? I Spanien anerkendte retten i 2017 at der var en årsagssammenhæng mellem HPV-vaccinen og en ung, spansk piges død, Andrea, efter at hun i 2012 fik hendes anden HPV-vaccine. I Colombia forbereder de et massesøgsmål med 400 ofre efter HPV-vaccination.

Der er bl.a. interview med:

  • Japansk neurolog, Dr. Hirokuni Beppu, der fortæller om situationen i Japan, hvor der i øjeblikket er 120 personer fra otte byer, som har lagt sag an mod vaccineproducenterne, mens flere er på vej. Han mener ikke, at HPV-vaccinen er nyttig.

 

Ved Queens World Film Festival (QWFF) i New York vandt dokumentaren den prestigefyldte, ’Special Jury Prize for World Social Impact’. Det er andet år i træk, at filmholdet vinder denne pris.

Tidligere i marts vandt filmen to andre priser, ’Best of the Festival’ samt ’Watchdog Spirit Award’ ved Watchdog Film Festival i Brisbane, Australien.

Alle tre dele af dokumentaren kan ses her: Sacrificial Virgins: Parts I, II & III

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter