lørdag, 13. juli - 2024
ForsideMedierUdenlandske medierDet eneste der var anderledes den dag var HPV-vaccinen

Det eneste der var anderledes den dag var HPV-vaccinen

Fik en tur til lægen og en injektion med HPV-vaccinen Gardasil, en sund 12-årig pige til at dø?

Den 30. juli skete en usædvanlig tragisk hændelse i byen Waukesha, nær Chicago, USA. Den ellers altid aktive, glade pige, Meredith Prohaska, skulle en tur til lægen, fordi hun havde fået ondt i halsen. Mens hun var ved lægen med sin mor, fik Meredith sin første HPV-vaccine. Allerede 30 minutter senere, ved middagstid, ville hun pludselig sove. Moderen, Rebecca, prøvede at vække hende op til flere gange i løbet af dagen. Ved halv fire tiden tog hun ud for at handle ind. Da hun kom hjem, fandt hun datteren liggende på gulvet. Hun ringede efter en ambulance, der fik kørt Meredith ind på hospitalet, hvor de kort tid efter erklærede hende død. Ingen kunne sige hvorfor.
Rebecca udtaler i et interview med Fox6 News, at det var det hårdeste: At få at vide, at de ikke vidste hvorfor. Hun husker at have fået at vide, at en af de sjældne bivirkninger var allergisk reaktion, men obduktionsrapporten beskriver hendes dødsårsag som ufyldestgørende.

“Det eneste der var anderledes den dag, var vaccinen. Jeg ville ønske, at jeg havde vidst mere om det, før jeg gik med til det”, siger Rebecca Prohaska. Familien venter nu på flere testresultater, der skal give svar på dødsårsagen, hvilket kan tage adskillige måneder. Faderen er dog ikke i tvivl om at det er vaccinen.

I mellemtiden har Geoffrey Swain, læge og professor, dog travlt med at fortælle om hvor sikker vaccinen er. Han formår faktisk hele tre gange at udtale, hvor ”meget, meget sikker” vaccinen er. Ifølge ham er de alvorlige bivirkninger næsten en ud af en million (hvorend han så har det tal fra).

http://fox6now.com/2014/08/07/the-only-thing-different-about-that-day-was-that-shot-did-a-trip-to-the-doctor-kill-a-healthy-12-year-old-girl/

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter