lørdag, 13. april - 2024
ForsideBivirkningerBivirkningsramte i udlandetBivirkningsramt fra New York fortæller sin historie

Bivirkningsramt fra New York fortæller sin historie

Kirsties historie er en gribende fortælling, om hvordan en ung piges liv kan blive vendt på hovedet efter bivirkninger fra HPV-vaccinen.

Kirstie var en aktiv 12-årig pige, der både spillede basketball, fodbold, softball, dodge-ball og tilsvarende. Men efter den første Gardasil vaccine i april 2007 begyndte hun at få usædvanlige blå mærker på arme og ben. Hun kædede det dog ikke sammen med HPV-vaccinen og fik den anden vaccine i maj 2007. Kort efter denne vaccine blev bivirkningerne med blå mærker så slemme, at hun blev sendt til et hospitalt og fik konstateret ITP (Idiopathisk Thrombocytopenisk Purpura).

ITP er en sjælden, autoimmun blodsygdom, hvor antallet af blodplader falder til så lavt et niveau, at der opstår risiko for blødninger. Dette sker da kroppen danner antistoffer imod blodpladerne.

Da hun ikke længere kunne være fysisk aktiv begyndte hun i stedet at interessere sig for sang og optræden. “Når jeg kigger tilbage, kan jeg se, at når en dør lukker, åbner en anden. Fordi jeg ikke kunne gøre i sport, havde jeg ekstra tid til andre ting. (…) I løbet af de sidste par år er jeg blevet en meget succesfuld klassisk sanger.”

En af de største lektioner hun skriver at hun tog til sig er, at selvom tingene ikke altid går som man vil, så betyder det ikke, at det ‘nye liv’ ikke vil blive bedre. Hun håber således på i dag at kunne være en rollemodel for andre med lignende udfordringer.

How Gardasil Changed My Life

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter