lørdag, 13. juli - 2024
ForsideBivirkningerBivirkningsramte i udlandetBoliviansk pige dør efter HPV-vaccination

Boliviansk pige dør efter HPV-vaccination

I forrige uge døde en 11-årig boliviansk pige efter at have modtaget HPV-vaccinen.

Den 19. maj skrev en af Bolivias landsdækkende aviser om en pige fra Santa Cruz, som blev indlagt og døde kort efter HPV-vaccination. En guvernør fra sundhedsministeriet udtalte til avisen, at det sandsynligvis var rabies (hundegalskab) som hun døde af, da hun havde haft symptomer på dette.

Myndighederne tilbød at betale for alle lægeudgifter og undersøgelser og kunne dagen efter bekræfte, at det var encephalitis (hjernebetændelse) foråsaget af rabies. Myndighederne kunne i samme stund bekræfte, at vaccinen er sikker og at den bolivianske stat følger alle protokoller og anbefalinger fra WHO.

Den 22. maj fortæller faderen, Armando Enriquez, så om hele forløbet med sin datter, der lå i koma i en uge. Han mener ikke, at datteren døde af rabies, som sundhedsmyndighederne påstår. Han fortæller, at han konsulterede andre fagfolk, som kunne bekræfte, at hendes datter ikke var smittet med rabies og ikke var blevet bidt af en hund: ”Den dag min datter døde, fik myndighederne på mindre end to timer taget en test med et resultat, der var rabies-positivt. Men da hun var på hospital Frances og fik taget de samme tests, tre prøver fra bl.a. spyt og væske fra ryggen, var resultatet alle gange negativt”.

Enriquez fortæller også, at han har kendskab til en anden indlagt pige med de samme symptomer som hans datter havde, som efter sigende også skulle have modtaget HPV-vaccinen.

Padre de la niña fallecida en Santa Cruz asegura que murió por la vacuna del VPH y no por rabia

Det er dog ikke tilfældigt, at myndighederne hurtigt konstaterer rabies. Den regionale sundhedsdirektør fra Santa Cruz, Joaquín Monasterio, meddelte den 9. maj, at sager med rabies var steget med 300 % i 2017 i forhold til hvad der blev registreret i hele 2016. Han fortæller, at fra uge 16 blev der pludselig registreret 135 tilfælde, og i uge 18 var det oppe på 172 tilfælde. Monasterio fortalte så, at før der ville blive erklæret en sundhedsmæssig advarsel i regionen, ville de få 450.000 doser vacciner til rådighed mod rabies, sammen med en massiv vaccinationskampagne.

Pudsigt nok begyndte en HPV-kampagne netop i uge 16, fra mandag den 17. april, hvor ekstra medicinsk personale blev indsat for at vaccinere 97.802 piger i alderen 10-12 år i Santa Cruz.

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter