mandag, 20. maj - 2024
ForsideBivirkningerBivirkningsramte i udlandetHPV-vaccineskandalen er nået til England

HPV-vaccineskandalen er nået til England

Den 31. maj skrev en af Englands store aviser, The Independent, om HPV-vaccinen og de tusindvis af piger, der oplever varige invaliderende sygdomme efter vaccination.

Emily er en af de mange piger, der har oplevet bivirkninger efter vaccination. Inden vaccination havde Emily ingen problemer eller nogen form for medicinsk historie. Hun var derimod meget sund og sportsaktiv. Ligeså var hun dygtig i skolen og fik altid høje karakterer. Men efter den første HPV-vacciantion begyndte Emily pludselig at lide af svimmelhed og kvalme, og symptomerne blev blot forværret efter den anden og tredje HPV-vaccination. På et tidspunkt kunne hun slet ikke bevæge noget i den ene side af kroppen.

Emilys historie er desværre langt fra den eneste. I en nylig opgørelse fra England viser det sig, at bivirkninger indrapporteret efter HPV-vaccinen er alarmerende høje, når det sammenlignes med andre rutinemæssige vaccinationer. Yderligere oplyses det, at 2587 ud af 8228 bivirkningsindberetninger er kategoriseret som alvorlige – altså hvor bivirkningen har været livstruende eller har krævet hospitalsindlæggelse.

Med tallene gør den engelske pendant til Sundhedsstyrelsen, MHRA (Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency), opmærksom på, at tallene ikke afspejler de sande antal, idet tallene i ukendt grad er underrapporteret – de estimerer dog, at de kun modtager omkring 10 procent af alle rapporter. Dette antyder dermed, at der er tusindvis af piger, der lider af bivirkninger efter vaccination. Alligevel har man fra myndigheders side verden over gjort meget ud af at fortælle, at ”mange millioner” har modtaget vaccinen uden problemer.

Hver gang Emily nævnte noget om sin mistanke til HPV-vaccinationen ved lægen, resulterede det dermed også blot i rullende øjne og en fjendtlig eller latterliggørende kommentarer til mistanken. Først to år efter at Emily blev syg blev hun henvist til udredning for POTS, hvilket hun efterfølgende fik konstateret. På dette tidspunkt var Emily nede på kun at kunne klare 3-4 timer i skolen om ugen. Ligeledes var Emilys mor nødt til at lukke sit eget firma for at kunne tage sig af Emily.

I artiklen henvises der til den danske dokumentar ”De vaccinerede piger” og samtidig til Japan, der for længst har stoppet deres anbefaling af HPV-vaccinen grundet deres stærke mistanke til bivirkninger.

I en videnskabelig artikel offentliggjort i sidste måned i tidsskriftet Clinical Rheumatology, skriver Dr. Manuel Martinez-Lavin, der har behandlet mennesker med kroniske smertetilstande i mere end 30 år, at disse sygdomme er “hyppigere efter HPV-vaccination”. Dr. Martinez-Lavin skriver videre, at POTS og fibromyalgi er blandt de sygdomme, han mener har udviklet sig efter HPV-vaccination, og at klinikere bør være opmærksomme på den mulige sammenhæng mellem HPV-vaccination og udvikling af disse “vanskelige at diagnosticere” smertefulde syndromer.

Emilys mor har nu sammen med 80 andre familier startet en forening for HPV-vaccineskadede døtre og håber dermed på at kunne få en stærkere stemme i forhold til at få behandling og vurdering af de ramte.
De ønsker desuden øget indberetning af bivirkninger, bedre pædagogisk støtte og større gennemsigtighed og oplysninger til, at forældre til at træffe en informeret beslutning om samtykke til HPV-vaccination.

Thousands of teenage girls enduring debilitating illnesses after routine school cancer vaccination

De ellers sunde skolepiger har angiveligt lidt af bryst- og mavesmerter, udmattelse, åndedrætsbesvær, POTS, hvilket udløser et unormalt højt puls, samt fibromyalgi, som forårsager kroniske smerter i hele kroppen.

Mere end otte millioner mennesker i Storbritannien har fået HPV-vaccinen.

Tens of thousands of teen girls suffer serious illnesses after HPV cervical cancer jab

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter