onsdag, 24. juli - 2024
ForsideBivirkningerBivirkningsramte i udlandetCanadisk avis skriver om den mørke side af HPV-vaccinen

Canadisk avis skriver om den mørke side af HPV-vaccinen

Den canadiske avis ”The Star” skrev den 5. februar om den mørke side af HPV-vaccinen, Gardasil.

Kaitlyn Armstrong og Natalie Kenzie er to af de mange piger, som har oplevet alvorlige bivirkninger efter HPV-vaccinen. Bivirkningerne omhandler bl.a. kraftige smerter, hævede led og ukontrollerbare bevægelser i lemmerne. Andre er kommet i kørestol eller har fået påført en ernæringssonde. Men for 14-årige Annabelle Morin var episoden en helt anden, da moderen to uger efter den anden HPV-vaccine pludselig finder hende død i badekaret. Om Gardasil var årsagen, kan ikke bevises. Men Annabelle havde også efter det første stik klaget over hovedpine, opført sig desorienteret, kastet op, haft svært ved at gå og svært ved at tale. Man fandt heller ikke her ud af hvad årsagen var. Moderen lagde først to og to sammen senere, efter at hun læste om to spanske piger, som mistænkte vaccinen Gardasil for deres alvorlige bivirkninger.

17-årige Kaitlyn Armstrong havde før HPV-vaccinen været meget aktiv med bl.a. dans og fodbold. Efter det første stik begyndte hun at få smerter i ryggen. Efter det andet stik spredte det sig til leddene. Og derfra blev smerten blot værre. For hver af de tre stik Kaitlyn fik, spurgte sygeplejerskerne om hun havde nogen allergier. Kaitlyn svarede, at hun havde allergi overfor metal, hvilket ingen af sygeplejerskerne reagerede på. Ingen fortalte hende, at der var aluminiumssalte i vaccinen. Efter utallige besøg ved lægen, fik hun til sidst konstateret fibromyalgi. Mange kvinder kæmper stadig flere år efter vaccination med at blive kastet rundt i systemet, uden at kunne få udredt årsagen til deres pludselige symptomer efter vaccination.

En canadisk analyse fra 2011 har fundet store forskelle, fra provins til provins, i kvaliteten og fuldstændigheden af de oplysninger, som sundhedspersonalet giver om risikoen ved HPV-vaccinen. I undersøgelsen fremgår det, at sådanne ’informationshuller’ kan have en betydelig indvirkning på den juridiske gyldighed af samtykke.

Forældrene i de givne historier har alle konstateret, at de modtog begrænsede oplysninger om bivirkninger, hvor flere helt var undladt, som ellers er inkluderet i det officielle produktresume.

Nogle af de mistænkte bivirkninger, som man har registreret i Canada, omfatter krampe, alvorlig smerte (abdominalt), anafylaksi, allergisk reaktion og dødsfald.

Da Natalie Kenzie som 13-årig udviklede fordøjelsesproblemer, prøvede lægen at overbevise hende om, at hun havde en spiseforstyrrelse. Diane Harper, en af de centrale forskere i Merck studierne, synes at det er ærgerligt, at lægerne ikke accepterer det faktum, at disse kvinder rent faktisk har smerter og problemer. Hun mener, at læger er blevet skolet i at svare, at vacciner ikke har nogle bivirkninger. Harper er ikke bange for at fortælle, at vaccinen blev skyndet igennem systemet og derfor ikke er undersøgt fyldestgørende: ”Det kan ske at vaccinen kan gøre skade, men man ved det ikke, før man kigger grundigere i hele befolkningen”.

Der er mange modsigende oplysninger, når det kommer til HPV-vaccinen. Japan er for længst stoppet med at anbefale vaccinen, da man der mener, at den har ført til mange alvorlige bivirkningstilfælde. Og i USA stemte et bedømmelsesudvalg imod Mercks ansøgning, om at få Gardasil godkendt til kvinder mellem 27 og 45 år, da data ikke viste, at vaccinen ville være effektiv i denne aldersgruppe. Alligevel har sundhedsmyndigheder i over 50 lande givet tilladelse til at bruge Gardasil til kvinder over 27.

Artiklen fik stor opmærksomhed men kom sidenhen under kritik og derpå tilbagetrukket, hvilket kan læses her:

Public editor criticizes the Star’s Gardasil story

HPV vaccine Gardasil has a dark side, Star investigation finds

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter