mandag, 20. maj - 2024
ForsideMedierUdenlandske medierJapansk dokumentar om HPV-vaccinen

Japansk dokumentar om HPV-vaccinen

Den 12. januar 2015 viste Japan en dokumentar om HPV-vaccinen. Denne dokumentar er nu blevet tilgængelig og oversat med engelske undertekster.

Et større japansk TV-selskab, TBS, sendte i efteråret 2014 et japansk filmhold til Danmark. Efter at Japan stoppede deres anbefaling af HPV-vaccinen er de i den grad begyndt at undersøge de potentielle bivirkninger efter vaccinen, som flere tusinde japanske kvinder har indrapporteret. Japanske forskere og læger kom i den forbindelse i kontakt med Danmark, hvor de nu har fået etableret et samarbejde med Frederiksberg Hospital. Bivirkningerne er stort set de samme i begge lande. Dr. Nishioka er en af de japanske læger, der er med i samarbejdet og har tidligere udviklet den specifikke HPV-diagnose, HANS.

Japan udvikler specifik HPV-diagnose

På TBS’s hjemmeside blev dokumentaren introduceret med følgende: ”NEWS23 har rapporteret om forskellige bivirkninger, som piger har indberettet. HPV-vaccinen er anvendt af sundhedsmyndigheder i mere end 50 lande i verden, mens det fremgår, at ”klager over bivirkninger kun er set i Japan”. Men hvad sker der i andre lande? Dette er en film om situationen i Danmark.”

Udover at følge det japanske samarbejde med Frederiksberg Hospital, følger dokumentaren blandt andet også Sara, der er bivirkningsramt her i Danmark. Dokumentaren viser også hvordan foreningen Vaccinationsforum arbejder for at hjælpe bivirkningsramte og hvordan vores hjemmeside – HPV Vaccine Info – arbejder på at oplyse om HPV-vaccinen.

Dokumentaren varer 14,20 minutter – se den her:

http://hpv-vaccine-impact.org/

 

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter