onsdag, 24. juli - 2024
ForsideBivirkningerBivirkningsramte i DanmarkTo piger modtager erstatning efter alvorlige bivirkninger

To piger modtager erstatning efter alvorlige bivirkninger

To danske piger har til sammen modtaget 4,2 millioner kroner i erstatning efter alvorlige bivirkninger af HPV-vaccinen.

Det drejer sig om en 12-årig, der fik rygmarvsbetændelse og svære lammelser efter at have ladet sig vaccinere mod livmoderhalskræft, og en 14-årig pig, der udviklede føleforstyrrelser og kraftnedsættelse i begge ben.

Samtidig undrer flere internationale HPV-eksperter sig over Statens Seruminstitut, Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelse, som samstemmende siger, at der ikke er påvist en sammenhæng mellem HPV-vaccinen og alvorlige sygdomstilfælde og dødsfald. Eksperterne peger på, at der både i Danmark og i udlandet er udbetalt erstatning til patienter, som har lidt under alvorlige bivirkninger fra HPV-vaccinen. I USA er der ifølge Wall Street Journal  udbetalt 33 millioner kroner til 49 personer efter bivirkninger eller dødsfald som følge af HPV-vaccinen. Af 200 anmeldelser om skader efter HPV-vaccine blev 49 anerkendt. 47 af sagerne drejer sig om skader og alvorlige bivirkninger, mens to sager handler om dødsfald. 97 sager er stadig under behandling. Også i Sverige er der udbetalt erstatninger til bivirkningsramte.

Der hersker fortsat tvivl om, hvorvidt vaccinen beskytter mod livmoderhalskræft på længere sigt. Derfor anbefaler eksperter og myndigheder også, at vaccinerede kvinder fortsat lader sig screene for celleforandringer i underlivet.

Læs mere i artiklen her.

Få men alvorlige skader efter HPV-vaccine

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter