Forside Misinformation Medicinalindustriens dobbeltroller Reuters direktør bijobber ved Merck

Reuters direktør bijobber ved Merck

ThomasGlocer

Reuters direktør bijobber ved Merck og kan have været årsag til den ukritiske mediedækning af HPV-vaccinen.

Reuters var blandt de første der skrev om HPV-vaccinens fantastiske egenskaber tilbage i 2006. På dette tidspunkt havde den administrerende direktør for Reuters, Thomas Glocer, måske en idé om hvad der var i vente for hans støtte. For han havde ind til dette tidspunkt, helt ukritisk, bragt artikler om dette produkt med de mange bivirkninger og endnu ikke dokumenterede egenskaber. Det gjorde han i et omfang, så udefrastående ikke kunne andet end at undre sig.

Thomas H. Glocer Elected to Merck Board of Directors

I november 2007 blev Thomas Glocer motiver tydeliggjort, han blev endelig belønnet af Merck, producenten af HPV-vaccinen Gardasil, og blev indstillet til deres bestyrelse, måske som tak for hans dedikerede indsats for Merck og deres Gardasil kampagne. I april 2008 blev han endeligt stemt ind af medicinalvirksomhedens aktionærer. Lønnen for en sådan post er selvfølgelig af en anseelig størrelse, tak kan i medicinalindustriens verden ikke gøres op i håndtryk – med mindre det er de gyldne. Cirka 1 million danske kroner modtog Thomas Glocer nemlig ved hans tiltrædelse.

Også i 2012 modtager Thomas Glocer penge fra Merck og Co. og beløbet i 2012 var hele 260.000$ hvilket er ca. 1,4 millioner danske kroner.

Thomas Glocer profile

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter