lørdag, 13. juli - 2024
ForsideHPV-vaccinenDiverse HPVMercks kommende vaccine lægger op til revaccinering

Mercks kommende vaccine lægger op til revaccinering

Mercks kommende HPV-vaccine, V503, lægger op til at piger skal revaccineres.

A Study of V503 Vaccine in Females 12-26 Years of Age Who Have Previously Received GARDASIL™ (V503-006)

Merck har siden 2010 været i gang med et studie, der undersøger om V503 tolereres hos piger og kvinder mellem 12-26 år, der har modtaget HPV-vaccinen Gardasil. Studiet undersøger hvor mange deltagere der oplever alvorlige og ikke-alvorlige bivirkninger – vel at mærke i tidsrammen fra dag 1 til måned 7 i studiet – det vil sige umiddelbart en måned efter at den sidste af de 3 HPV-vacciner er givet.

De deltagere, der er søgt til studiet i Mercks kommende vaccine, er 12-15 årige og 16-26 årige. De 16-26 årige må ikke have haft mere end 4 sexpartnere og må samtidig ikke have været screenet eller i så fald kun have haft normale screeningsresultater. Dette er samme krav, som der var til studierne af Gardasil vaccinen. Sjovt nok bliver vaccinen efterfølgende promoveret til kvinder, som sandsynligvis har haft langt over 4 sexpartnere – og dermed større risiko for at være smittet med forskellige HPV-vira, så vaccinen kan have en mere skadelig effekt. Samtidig bliver kvinder i dag anbefalet HPV-vaccinering så snart de har celleforandringer, til trods for at forsøgspersonerne gerne skal have normale screeningsresultater uden celleforandringer. Så hvordan kan man i studiet få et reelt billede af hvordan en hel befolkning reagerer på HPV-vaccinen?

To meget specifikke sygdomsgrupper, som gør, at folk udelukkes fra studiet, er dem med autoimmune sygdomme og allergier. Grunden til at disse sygdomsgrupper udelukkes kan findes i litteraturen. Både allergier og autoimmune sygdomme er tæt relaterede bivirkninger som følge af vaccination. På den måde ønsker producenten sandsynligvis at mindske risikoen for at fremprovokere andre tilsvarende sygdomme hos de personer som allerede er disponible herfor.

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter