onsdag, 24. juli - 2024
ForsideHPV-vaccinenDiverse HPVHvor mange HPV-vaccinationer modtager 12-årige piger i dag?

Hvor mange HPV-vaccinationer modtager 12-årige piger i dag?

Siden 2011 har studier fundet frem til, at 1 eller 2 doser af HPV-vaccinen giver samme effekt som 3 doser.

Der er bl.a. udført et stort studie i Costa Rica, som fulgte piger over en 4 års periode, hvilket stort set er det samme tidsrum som de oprindelige studier har vist, at HPV-vaccinen skal kunne virke.

Proof-of-Principle Evaluation of the Efficacy of Fewer Than Three Doses of a Bivalent HPV16/18 Vaccine

Idet der er en stor udgift forbundet med HPV-vaccinationsprogrammet, fik det i 2013 Quebec-provinsen i Canada til at ændre på deres administrering af doser, så de yngste piger kun blev givet 2 HPV-vaccinationer i stedet for de oprindelige tre.

Quebec decides to reduce number of HPV vaccine doses, saying 2 is enough

I slutningen af 2013 skrev Dagens Medicin så om, at én HPV-vaccination er tilstrækkeligt for at udvikle immunrespons over for HPV-infektioner, men at der manglede yderligere undersøgelser til for at ændre på de anbefalede tre doser.

Én HPV-vaccination er tilstrækkelig

Disse studier er nu blevet udført og det Europæiske Medicinske Agentur (EMA) har ændret på deres anbefaling af doser, så piger i alderen 9-13 år blot skal modtage 2 doser. Den nyeste danske version af Gardasils produktresume med anbefaling af 2 vacciner kan læses her:

Produktresume

Men der har ikke været nogen information om denne ændring i de danske medier og ifølge Statens Serum Institut gives der stadig 3 doser til alle. Med alle de bivirkinger HPV-vaccinen kan medføre, kan man undre sig over, at der ikke har været nogen som helst reaktion fra myndighederne, om at bringe antallet af givne vaccinationer ned hos de yngste piger så snart det er muligt.

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter