lørdag, 2. november - 2024
ForsideVidenskabHPV-vaccine øger risikoen for livmoderhalskræft ved HPV-smittede

HPV-vaccine øger risikoen for livmoderhalskræft ved HPV-smittede

RisikoForUdviklingAfLivmoderhalskræft

Ny undersøgelse bekræfter at HPV-vaccine øger risikoen for livmoderhalskræft, hvis man har været smittet med HPV virus.

Hvis man tidligere har været smittet med HPV virus, er effekten af HPV-vaccinen kun bivirkningerne og en øget risiko for udvikling af livmoderhalskræft. Det viser et nyt studie.

Reduction in Human Papillomavirus (HPV) Prevalence Among YoungWomen Following HPV Vaccine Introduction in the United States, National Health and Nutrition Examination Surveys, 2003-2010

Vi deler analysen op i to grupper, 14-19 årige og 20-29 årige.

Hos de 14-19 årige:

Undersøgelsen viser et markant fald i HPV (50%) hos 14-19 årige piger, både vaccinerede og ikke vaccinerede, efter at man begyndte at vaccinere med Gardasil. Men hvad der er alarmerende er, at hos de 14-19 årige piger, der ikke er blevet vaccineret med Gardasil, der er faldet størst, 13% større, end hos dem der er vaccineret. Ved de typer HPV, som Gardasil vaccinen skal virke mod, der er faldet størst hos de vaccinerede. Men ved de typer højrisiko HPV, som Gardasil ikke virker mod, der ser man et markant fald hos de ikke-vaccinerede, og en direkte stigning hos dem, der er blevet vaccineret. Det samme gør sig gældende for ikke-højrisiko HPV typer, hvor man ser en stigning på op til 30%, hos dem der er vaccineret med Gardasil, mens man ser et stort fald, hos dem der ikke er vaccineret. Generelt er tendensen, at dem der ikke er vaccineret med Gardasil, oplever et større fald i HPV infektioner, end dem der er vaccineret.

Hos de 20-29 årige:

Undersøgelsen viser en markant stigning i HPV blandt hele denne befolkningsgruppe, efter Gardasil vaccinen blev introduceret. Blandt 25-29 årige, er der faktisk sket en stigning på hele 27% i den type højrisiko HPV, som Gardasil vaccinen ellers skal beskytte imod. Over hele linien og uden undtagelse, er tilfældene af alle typer HPV steget hos 20-29 årige (7%), efter Gardasil vaccinen kom på markedet.

Omkring 80 % af alle kvinder som er seksuel aktive vil på et tidspunkt blive smittet med HPV. Så er man smittet eller har været smittet vil en vaccination på ingen måde være gavnlig, snarere tværtimod.

Og hvad kan man udlede af disse tal? Det er i sandhed skræmmende læsning, der viser, at politikken i Danmark, med at vaccinere piger mellem 20-28 år, ikke vil føre til et fald i HPV infektioner, snarere tværtimod. Har man tidligere haft en HPV infektion, hvilket de fleste i den aldersgruppe har, så er risikoen for yderligere infektioner stor. Der er ingen undskyldning for at introducere en så forfejlet, dyr og farlig vaccine på markedet i Danmark, mens man oversælger den under forkert varebetegnelse; ”en vaccine mod kræft”.

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter