lørdag, 13. juli - 2024
ForsideBivirkningerBivirkningsramte i DanmarkHistorie om bivirkningsramt kommer endelig i medierne

Historie om bivirkningsramt kommer endelig i medierne

Så kom sagen om en bivirkningsramt pige for alvor i de danske medier. På Politikens hjemmeside ligger der i dag et udvalg af artikler om HPV-vaccinens bivirkninger og lægernes inhabilitet.

Simone er en 13-årig bivirkningsramt pige, der efter hun fik sin anden dosis af HPV-vaccinen, ikke har haft det samme liv. Det var dog først langt senere i forløbet, at forældrene fik koblet Simones symptomer sammen med vaccinen, idet de ikke havde fået nok oplysning om HPV-vaccinens bivirkninger.

Simone blev vaccineret i 2011 og blev lige efter den anden dosis utilpas og følte sig samtidig svimmel. Svimmelheden fortsatte og Simone begyndte også at få hovedpine meget ofte. Men idet symptomerne ikke blev koblet sammen med vaccinen, fik Simone det tredje og sidste stik i februar 2012. Efter den vaccine blev hovedpinen så kronisk og svimmelheden så alvorlig, at Simone måtte støtte sig op af væggene i skolen. Hun blev undersøgt, men lægerne fandt intet unormalt. Simone måtte til sidst tages ud af skolen. Moren til Simone, Mette Kenfeldt er dog sikker på at det skyldes vaccinen, når hun ser tilbage på forløbet, og udtaler til Politiken »Man føler sig magtesløs og ansvarlig som forældre. Den vaccine føles som russisk roulette, og jeg tænker tit, at det ikke er det værd«. Hun fortstætter: »Havde jeg kendt til den kobling, som Politiken har påvist, havde jeg aldrig nogensinde givet Simone lov til at få den vaccine. Jeg føler mig simpelthen ikke tryg ved det«

Del endelig artiklerner på Facebook, så sagen kan komme i offentlighedens søgelys:

Frustrerede forældre: HPV-vaccine har gjort vores datters liv til et helvede

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter