mandag, 20. maj - 2024
ForsideBivirkningerBivirkningsramte i DanmarkBivirkningsramt advarer mod HPV-vaccine

Bivirkningsramt advarer mod HPV-vaccine

Heidi Juul Pedersen advarer mod HPV-vaccine, efter hun har fået alvorlige bivirkninger.

I går var der et længere indslag på TV2 Nord om HPV-vaccinen og bivirkninger der kan ses her:

Efter alvorlige bivirkninger: Advarer mod HPV-vaccine

I indslaget fortæller Hedi Juul Pedersen, at hun har oplevet alvorlige bivirkninger, efter at hun er blevet vaccineret mod HPV. Hun advarer nu andre mod HPV-vaccinen og fortæller bl.a. også om den dårlige information hun fik ved egen læge: “Jeg spurgte ved både første og anden vaccination om der var alvorlige bivirkninger, men blev begge gange beroliget,” siger Hedi Juul Pedersen.”

Praktiserende læge Kaj Bernth, formand for de praktiserende læger i Nordjylland, bliver også interviewet i indslaget. Han tror at antallet er bivirkninger er forsvindende lille, og han tror at vaccinen redder liv. Han har ikke tænkt sig, at afvige fra Sundhedsstyrelsens retningslinier: “Som læger følger vi de retningslinjer, som Sundhedsstyrelsen har udstukket, og de anbefaler fortsat at vi skal vaccinere.”

Der er ikke første gang vi hører om læger det misinformerer om HPV-vaccinen. Det virker til at deres vidensniveau om bivirkninger slet ikke er opdateret i forhold til de seneste tal. Det er på tide at Sundhedsstyrelsen gør noget ved deres oplysninger, ikke bare over for borgerne, men også over for de læger der skal administrere vaccinen. Dog har HPV-vaccinen og dens bivirkninger endnu ramt medierne. Lad os håbe, at der denne gang er flere medier der følger op, og at man på den måde kan få Sundhedsstyrelsen til at påtage sig et ansvar.

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter