Forside Medier Danske medier Danmark rådes til at stoppe HPV-vaccination

Danmark rådes til at stoppe HPV-vaccination

Som vi tidligere har skrevet om her på siden, har Japan været hurtige til at stoppe deres anbefaling af HPV-vaccinen, Gardasil. Danmark rådes nu ligeså til at stoppe HPV-vaccination.

Japan stoppede allerede deres anbefaling i 2013, efter at mere end 2500 kvinder pludselig blev syge efter HPV-vaccinen, 20 % af dem med alvorlige bivirkninger. Professor på Tokyos Universitet for Medicin, Kusuki Nishioka, er overrasket over udviklingen og er helt sikker på, at det er vaccinen, der er årsagen. Symptomerne er tilsvarende det vi ser i Danmark, hvilket bl.a. vil sige langvarige forløb med hovedpine, muskelsmerter og muskelsvigt.

Sundhedsstyrelsen gav i TV2’s dokumentar ”De vaccinerede piger” udtryk for,  at de bestemt ikke har til hensigt at stoppe deres anbefaling af HPV-vaccinen. Kusuki Nishioka mener alligevel, at de danske myndigheder bør overveje at stoppe deres anbefaling vaccinen og udtaler til TV2, at: ”Det er stort set den samme situation i Danmark som i Japan”.

Piger bliver syge: I Japan anbefaler de ikke længere HPV-vaccinen

Efter dokumentaren kom det frem, at flere politikere ønsker handling. Liselotte Blixt, sundhedsordfører hos Dansk Folkeparti, mener ikke, at de danske piger bliver taget alvorligt og kræver derfor sundhedsminister, Nick Hækkerup (S), i samråd: ”Sundhedsstyrelsen har ikke reageret på nogle advarsler, og vi har også prøvet at råbe dem op herinde fra, og der er ikke sket noget (…) Nu vil jeg kalde ministeren i samråd på grundlag af denne her udsendelse, på grundlag af alle de piger og forældre, der har henvendt sig. Det er rigtig mange, og jeg er bange for, at det kun er toppen af isbjerget.”

Sophie Løhde, sundhedsordfører hos Venstre, er ligeledes utilfreds over de vaccinerede pigers situation og mener, at mulige alvorlige bivirkninger skal tages alvorligt: ”Det grundlæggende problem er, at man ikke har taget de her piger seriøst, og at man fra myndighedernes side ikke har reageret på de advarsler, der har været fra de fagfolk i det danske sundhedsvæsen” udtaler hun til TV2. Hun mener desuden, at Danske Regioners tilbud til HPV-skadede piger  kommer alt for sent, og kalder det “pudsigt”, at forslaget kommer netop samme dag, som selve dokumentaren blev sendt: ”Vi taler om nogle piger, der har forsøgt at råbe myndighederne op – også os politikere igennem flere år”.

Hos SF er der ligeledes bekymringer over myndighedernes rolle i sagen. De vil derfor gerne se en redegørelse. Sundhedsordfører, Ôzlem Cekic, vil først og fremmest vide sig sikker på, om Sundhedsstyrelsen har reageret på indberetningerne, eller om de ikke har.

Hos Sundhedsstyrelsen indrømmer man, at der er et mønster i indberetningerne, men vil ikke fastslå, at der er en sammenhæng.

Minister kræves i samråd: – Pigerne er ikke taget seriøst

SENESTE ARTIKLER

Studie afslører manglende sikkerhed med vaccineindhold

Den godkendte HPV-vaccine, Gardasil, som vaccineproducenten Merck/MSD står bag, indeholder en aluminiumsadjuvans, der aldrig er blevet testet sikker. Hvordan kan det gå til og...

Forskere påstod, at HPV-vaccinen virker – deres studie viser det modsatte

Et dansk studie fra 2018 viste ifølge forfatterne, at HPV-vaccinen har nedsat forstadier til livmoderhalskræft med 40%. Var det sandt? Og betyder det, at...

Søn fik HPV-vaccinen: Han har haft alvorlige bivirkninger lige siden

Sidste år afsatte regeringen 40 millioner kroner for at kunne tilbyde HPV-vaccinen gratis til alle 12-årige drenge. Den 1. september 2019 træder tilbuddet...

Forskere eliminerer HPV

I Mexico har forskere opnået succes med en metode, der eliminerer HPV ved hjælp af fotodynamisk terapi, en non-invasiv teknik, som allerede anvendes til...

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter