onsdag, 24. juli - 2024
ForsideBivirkningerBivirkningsramte i DanmarkBivirkningsramte mødes i Odense

Bivirkningsramte mødes i Odense

Bivirkningsramte mødes i Odense for at dele erfaringer om deres skader efter HPV-vaccinering.

I dag mødes kvinder, der har oplevet voldsomme bivirkninger af den meget omtalte HPV-vaccine, for første gang herhjemme for at dele deres erfaringer. Det er 23-årige Camilla Jensen fra Odense, der har taget initiativ til, at godt 30 kvinder fra hele landet mødes i Odense for at dele deres erfaringer med hinanden.

Udover at dele erfaringerne skal kvinderne også snakke om, hvad de fremadrettet kan gøre for at undgå, at andre oplever det samme som dem: – Vi vil gå til politikerne for at få nedsat et ekspertteam, som kan opsøge den relevante viden for at hjælpe os. Lige nu er der ingen, der kan hjælpe. Der er ikke rigtig nogen, der ved noget om, hvad der sker og hvorfor vi bliver syge, siger Camilla Jensen.

Et klip fra mødet kan ses her: Ramte af HPV går sammen

En af historierne fra de bivirkningsramte kvinder er netop kommet frem på TV2:

13-årige Sara syg i fem måneder efter HPV-vaccine

Charlotte Nielsens 13-årige datter Sara har været syg siden marts, hvor hun blev vaccineret mod HPV. To dage efter besvimede hun i hjemmet i Odense. Siden har hun lidt af svimmelhed, muskelsmerter og kronisk hovedpine.

Efter fem måneder i uvished fik Sara i denne uge diagnosen POTS (postural tachycardia syndrome) på Frederiksberg Hospital. Symptomerne er bl.a. for høj hjerterytme kombineret med for lavt blodtryk, svimmelhed og muskelsmerter.

– Det passer altsammen på Saras symptomer. Problemet er bare, at der ikke findes traditionel medicin mod POTS, så lige nu sætter vi vores lid til naturmidlerne, som vi har fået anvist af klinikken i Schweiz, siger Charlotte Nielsen.

Lægen på Frederiksberg Hospital er ikke i tvivl om, at Saras diagnose er en direkte konsekvens af HPV-vaccinen.

Tidligere på ugen gik flere læger ud og advarede direkte mod HPV-vaccinationen, som over 350.000 danske kvinder allerede har fået. – Jeg vil ikke sidde her og afgøre, om andre skal lade sig vaccinere, men havde jeg vist mere om risikoen, var Sara aldrig blevet vaccineret. Hendes hverdag har været ødelagt siden marts. Hun har ikke kunnet passe sin skole eller fritidsaktiviteter pga. smerter, svimmelhed og udmattelse, siger Charlotte Nielsen til tv2.dk.

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter