lørdag, 13. juli - 2024

P3 debat om HPV-vaccinen

I aften er der P3 debat om HPV-vaccinen med Vaccinationsforum og Kræftens Bekæmpelse.

Husk at stille ind på P3 i aften fra kl. 21-22. I programmet Tværs, der vil Else Jensen, formand i foreningen Vaccinationsforum, diskutere HPV-vaccinen, med Iben Holten fra Kræftens Bekæmpelse.

Else Jensen udtaler til P3 inden programmet: “Lige nu ser vi mange alvorlige beretninger om meget alvorlige bivirkninger ved vaccinen. Så før det er afklaret, hvilke sygdomme og bivirkninger, der er tale om, vil jeg stærk fraråde den. På blot seks uger har vi fået over 40 henvendelser fra danske kvinder med meget alvorlige sygdomme, der er forårsaget af vaccinen. Det er en fuldstændig usædvanlig situation sammenlignet med henvendelser på andre vacciner, og derfor ser vi os nødsaget til at gøre noget. Disse kvinder fortæller alle om kronisk hovedpine, svimmelhed, de besvimer, har kronisk træthed, de taber sig, de kan ikke sove, har muskelsmerter og føleforstyrrelser i arme og ben. Det er voldsomt karakteristisk, at de ligner hinanden så meget på symptomer.”

I det modsatte hjørne udtaler Iben Holten til P3 inden programmet: “Jeg synes, der er vigtigt at lade sig vaccinere, fordi den beskytter den enkelte kvinde i meget høj grad mod livmoderhalskræft, mod forstadier til kræft og mod celleforandringer. Og ikke mindst er den også med til at stoppe smittefaren i befolkningen. Det er nødvendigt, at der sker et tidsmæssigt sammenfald af symptomer blandt de vaccinerede, før vi kan dokumentere, at det er bivirkninger. Jeg siger dermed ikke, at det ikke er bivirkninger de oplever, og jeg håber meget, at disse piger og kvinder anmelder det som bivirkninger, så vi kan få et billede af, hvor slemt det er.”

Programmet kan høres her:

HPV-vaccine – skal, skal ikke?

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter