onsdag, 24. juli - 2024
ForsideVidenskabVidenskab betvivler HPV-vaccinens effekt på ny

Videnskab betvivler HPV-vaccinens effekt på ny

Tomljenovic

En videnskabelig artikel fra 2013 betvivler HPV-vaccinen på ny. Fem forskere har bemærket, at de data som bliver fremlagt, ser ud til at stamme fra misfortolkninger af tilgængelige data.

I de fleste studier, sponsoreret af vaccineproducenten, kan man læse, at HPV-vaccinen har en utrolig god sikkerhedsprofil. Men i passive overvågningsstatistikker står HPV vaccinen indtil nu for 61% af alle alvorlige bivirkninger ved vacciner i piger under 30 år – inklusiv 63.8% af alle dødsfald og 81.2% af alle tilfælde af permanent sygdom. Ligeledes er lidelser i nervesystemet og autoimmune sygdomme det hyppigst rapporterede fra vaccinen i den medicinske litteratur. I studiet stiller de afsluttende 8 spørgsmål, heraf bl.a. følgende:

1) Når der ikke er nogen beviser på, at HPV-vaccinen kan nedsætte antallet af livmoderhalskræfttilfælde, hvordan kan den så promoveres som en vaccine mod livmoderhalskræft?

2) Eftersom størstedelen af HPV-infektioner og lette celleforandringer spontant går i sig selv igen, hvordan kan man så bruge studiernes slutresultater til at indikere hvor mange tilfælde af livmoderhalskræft, som kan forebygges?

3) Hvordan kan man estimere den reelle hyppighed af vaccine-relaterede bivirkninger, når der ikke bliver indsamlet grundig follow-up data og når data om mistænkte bivirkninger bliver afvist på forhånd?

4) Hvordan kan kvinderne tage et fuldt oplyst valg om at skulle lade sig vaccinere, når de mangler at få informeret samtykke og derved ikke kender nok til de egentlige fordele og ulemper der er ved HPV-vaccinen.

5) Skal lægemiddelkontrollører og myndigheders beslutninger angående vaccinepolitik udelukkende afhænge af data fra vaccineproducenten?

Læs hele studiet her:

HPV vaccines and cancer prevention, science versus activism

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter