lørdag, 2. november - 2024
ForsideVidenskabHPV-vaccination og infektion i næsesvælget

HPV-vaccination og infektion i næsesvælget

I september 2016 blev et japansk studie publiceret om HPV-vaccinen og dens bivirkninger. Denne gang med næsesvælget som hovedfokus.

Studiet undersøger en mulig sammenhæng mellem kronisk epipharyngitis (infektion i næsesvælget) og forstyrrelser i det autonome nervesystem. Denne teori baseres på, at næsesvælget er et immunologisk aktivt væv, hvor forstærket aktivitet er tilbøjelig til at vise sig i øvre luftvejsinfektioner, bl.a. efter påvirkning fra luftforurening, hvorfor det muligvis også kan vise sig som reaktion på vaccine-adjuvanser.

Dr. Hotta og hans forskerteam beskriver i artiklen 41 unge kvinder i alderen 14–23 år, som alle udviklede kronisk træthedssyndrom og fibromyalgi-lignende symptomer efter HPV-vaccination. De var henvist til Sendai Shakaihoken Hospital i Japan. Alle 41 fik konstateret kronisk epipharyngitis, (inflammation i øvre næsesvælg), trods kun umiddelbart svage symptomer fra øvre luftveje, idet diagnosen er vanskelig at stille.

Patienternes symptomer omfattede hovedpine (hos 98 %), træthed (95 %), søvnforstyrrelser (88 %), stivhed i nakke og øvre ryg (85 %), lysfølsomhed (81 %), menstruationsforstyrrelser (78 %), svimmelhed (76 %), muskelsvaghed (76 %), kvalme (73 %), kognitive vanskeligheder inkl. hukommelsesproblemer (68 %), tinnitus (68 %), mavesmerter eller diarré (66 %), generelle smerter (61 %), ledsmerter (59 %), feber (49 %), urolige ben (31 %), hoste (29 %) og ufrivillige muskelbevægelser (27 %).

Som resultat heraf var 34 af de 41 patienter (83 %) i studiet ude af stand til at passe skole eller uddannelse.

Seksten af de 41 patienter blev indlagt med henblik på at gennemgå behandling for kronisk epipharyngitis. Ud af disse 16 patienter havde de 13 en markant fremgang i symptombilledet.

Behandlingen bestod af abrasion (skrab) med vatpind dyppet i en 0,5 % ZnCl2 opløsning (zink/saltvand) ført ind i næsesvælget (gennem næseboret). Et af symptomerne ved epipharyngitis er, at der vil være blødning fra vævet ved denne behandling. Disse blødninger ophører i takt med effekt og bedring. Behandlingen er dog ikke kendt i Europa og næsespray eller andre medikamenter har kun en begrænset effekt på selve infektionen.

Hele artiklen kan læses her:

Involvement of chronic epipharyngitis in autoimmune (auto-inflammatory) syndrome induced by adjuvants (ASIA)

Hovedforskeren Dr. Hotta fortalte om studiet ved det 4. Internationale Symposium om Vacciner i Leipzig, Tyskland i maj 2016. Her vises en japansk pige i kørestol, der ankommer til hospitalsafdelingen lammet i underkroppen, ude af stand til at gå eller stå på benene. I løbet af få uger har hun en så markant bedring, udelukkende på denne behandling, at hun kan begynde at bevæge først tæer og fødder, så benene, kommer op at stå, og til sidst kan komme glædesstrålende gående hen ad gangen mod kameraet.

På baggrund af denne viden efterlyser Dr. Hotta mere forskning om tilstanden og den mulige sammenhæng med autoimmune sygdomme.

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter