onsdag, 24. juli - 2024
ForsidePolitikLæger mod vaccinationClaus Werner Jensen om funktionel lidelse

Claus Werner Jensen om funktionel lidelse

En populær opdigtet diagnose, døbt funktionel lidelse, truer unge pigers fremtid og retssikkerhed.

Mange bivirkningsramte efter HPV-vaccinen får diagnosen funktionel lidelse (psykisk lidelse), blot fordi lægerne ikke ved bedre. Læs her hvad læge Claus Werner-Jensen har skrevet til Sundhedsudvalget i forbindelse med det opkommende møde i Folketinget torsdag den 7. november:

Jeg er læge for familien Kenfelt.

HPV-skepsis og landets officielle holdning til hpv bør ikke opfattes som modsat rettede opfattelser – opgavener, at få skabt en platform for afdækning af betydning af skræmmende informationer world-wideomhandlende hvp-vacc. og relevant hjælp til – forsigtigt udtrykt – ´potentielt skaderamte´.

Mange informationer dateres EFTER de undersøgelser frem til 2011, som vores myndigheder refererer til, når man søger at fastslå, at hvp-vacc er harmløs.

Jeg bliver kontaktet af familier fra forskellige steder i landet, som først måneder eller år henne i forløbet bliveropmærksomme på, at elendigheden begyndte relativ kort efter hpv-vacc. Hvis de spørger læge til råds omevt sammenhæng bliver de afvist og mistanken rapporteres derfor ikke.

Et fælles træk synes at være ´kerne-sunde piger/kvinder´, som efter hpv-vacc bliver hårdt ramthelbredsmæssigt og efterfølgende gennemgår utallige undersøgelser uden at det fører til tilfredsstillendeafklaring og dermed slet ikke til kurativ behandling og hjælp.

Når diagnosen “Funktionel Lidelse” ofte afsluttende kommer ´i spil´, går det helt galt og aldersgruppen taget i betragtning er det fuldstændig forkasteligt.

Dette understreges af et andet fælles træk. De værst ramte jeg har personligt kendskab til, var forud typisk fysisk meget sportsaktive, velfungerende piger/kvinder med elite-idræt på programmet og som ikke kendte tilsygedage. Jeg har endnu heriblandt ikke mødt en -undskyld udtrykket- lidt overvægtig, tung person medtilsvarende sygehistorie.´Funktionelle Lidelse´ defineres som “sygdom, hvor man er belastet af fysiske gener, som gør det svært atfungere i dagligdagen”, en “tilstand hvor hjernen og kroppen er overbelastet og ikke fungerer normalt”
Jeg kan desværre let komme i tanke om -undskyld udtrykket- nogle lidt overvægtige, lidt tunge personer,som opfylder definitionen (men ingen af disse har fået hvp-vacc.).

Det er meget uhensigtsmæssigt at anvende diagnosen ´funktionel lidelse´, fordi man ikke allerede har en diagnose-kategori, som er dækkende – og fordi detektivarbejdet omkring selve hpv-vaccinens effekt i kroppen derved standses.
Opgaven er netop at løse et problem, som ikke er beskrevet i lærerbøgerne. Hertil kræves politisk mod, national indsats og faglig ydmyghed.

Med venlig hilsen
Claus Werner-Jensen
Specialist i almen medicin

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter