onsdag, 24. juli - 2024
ForsideVidenskabMediedækning af HPV-vaccinen øger indrapporterede bivirkninger

Mediedækning af HPV-vaccinen øger indrapporterede bivirkninger

En nyligt publiceret artikel på Science Direct, afslører en tæt forbindelse mellem antal indrapporterede bivirkninger efter HPV-vaccinering, og den aktuelle mediedækning af vaccinen.

The Role of Media and the Internet on Vaccine Adverse Event Reporting: A Case Study of Human Papillomavirus Vaccination

Der har igennem noget tid, specielt på denne side, været en stor undren over f.eks. Kræftens Bekæmpelses manglende villighed til at diskutere det store antal indrapporterede bivirkninger, som følge af den kontroversielle og meget promoverede HPV-vaccine Gardasil. Efter at dette nye studie har set dagens lys, begynder det at give mere mening, hvorfor man fra interesseorganisationer, myndigheder og producenternes side, ikke ønsker en reel diskussion. Risikoen er ganske enkel, at jo mere fokus der kommer på HPV-vaccinen Gardasil, jo flere bivirkninger vil der blive indrapporteret; jo flere bivirkninger der bliver indrapporteret, jo mere fokus kommer der på vaccinen – og så fremdeles.

Studiet gør et glimrende stykke arbejde i at beskrive de mekanismer der giver en øget indrapportering af bivirkninger. Bl.a. betyder en øget mediedækningen – både positiv og negativ – at der kommer mere fokus på Gardasil og at det betyder en øget bevidsthed om produktet og mulige bivirkninger, og dermed en øget mængde indrapporterede bivirkninger.

Studiet beskriver ganske enkelt, at det er vigtigt med mediedækning når det kommer til vacciner som f.eks. Gardasil. Den beskriver at vacciner uden en grundig mediedækning, simpelthen vil være underrapporterede mht. bivirkninger, hvis ikke man opfordrer og gør brug af debat, både i skrevne medier, elektroniske medier, samt diskussionsfora på internettet.

Studiets opfordring til øget mediedækning af HPV-vaccinen er hermed taget til efterretning, og vi vil på denne side fortsat gøre alt hvad vi kan, for at udbrede retfærdig oplysning om vaccinen.

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter