lørdag, 13. juli - 2024
ForsideMisinformationMedicinalindustriens dobbeltrollerLæger skjuler bijob i medicinalindustrien

Læger skjuler bijob i medicinalindustrien

Politiken skriver, at et bekymrende stort antal læger skjuler bijob i medicinalindustrien.

Ifølge Sundhedsstyrelsen, har 1340 danske læger, siden december 2010, overtrådt habilitetsreglerne og bijobbet for medicinalindustrien uden at give myndighederne besked, som reglerne ellers kræver. Ifølge de gældende regler,  skal læger søge tilladelse fra Sundhedsstyrelsen til at bijobbe for industrien. De regler er lavet for at sikre gennemsigtighed om lægernes interesser og sikre patienterne.

“Tallene viser, at lægers bijobberi for medicinalindustrien er udbredt. Det kan i sig selv skabe tvivl om deres uvildighed i patientrådgivningen,” siger  Oluf Jørgensen,  forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole til Politiken og fortsætter: “Tvivlen bliver ikke mindre, når det tilmed viser sig, at mange læger ikke opfylder pligten til at oplyse om bijobberiet.”

Bent Hansen, formand for danske regioner er overrasket: “Det er et meget stort problem, som stiller lægerne dårligt, fordi det skaber usikkerhed – og i nogle tilfælde mistanke – om, at lægerne laver ting, som ikke tåler dagens lys,” udtaler han til Politiken.

Formand for Lægeforeningen, Mads Koch Hansen, tror dog ikke at lægerne har noget at skjule, men erkender at de manglende ansøgninger er et problem og siger til Politiken: “Reglerne er klare nok. Lægers arbejde for industrien skal registreres, og reglerne skal altså følges.”

Mange læger skjuler bijob i medicinalindustrien

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter