lørdag, 13. juli - 2024
ForsideHPV-vaccinenForebyggelse af HPVKan japanske svampe hindre livmoderhalskræft?

Kan japanske svampe hindre livmoderhalskræft?

Ny forskning har vist, at japanske svampe kan være med til at forebygge HPV-relateret livmoderhalskræft.

Professor Judith Smith fra Texas Universitet er en af forskerne bag  et netop udført pilotstudie, der har vist, at ekstrakten fra shiitake svampe kan få HPV-virus til at gå i sig selv. 10 kvinder modtog dagligt svampe-ekstrakt over en periode på 6 måneder. 8 af disse kvinder blev behandlet for HPV-infektion.

Shiitake svampe indeholder et unikt kemisk stof, AHCC, der er en blanding af aminosyrer, polysakkarider og mineraler. Det virker som en immunterapi, hvor kroppen forstærker immunforsvaret. I prækliniske studier har man vist, at AHCC øger antallet af naturlige dræberceller (NK-celler), der hjælper kroppen med at bekæmpe infektioner. Yderligere er der ingen bivirkninger ved AHCC, idet at det blot er et kosttilskud.

Tidligere i år udførte Smith studiet på mus. Her blev HPV helt udryddet indenfor 90 dage og nedsatte samtidigt antallet af mus med tumorvækst i livmoderhalsen. Efter dette succesfulde pilotstudie på kvinder, skal der nu indledes et større studie til at bekræfte de første tegn på en mulig naturlig behandling af HPV-infektioner.

Mushroom extract, AHCC, helpful in treating HPV

Japanske svampe er dog ikke umiddelbart de eneste svampe man har studeret, som naturligt kan fjerne HPV-infektioner. I Frankrig har man også fundet frem til, at såkaldt medicinske svampe kan hjælpe med til at fjerne HPV-vira 16 og 18 fra kroppen, der netop er de to carcinogene HPV-vira, som Gardasil-vaccinen indeholder.

Control of Oral Human Papillomavirus (HPV) by Medicinal Mushrooms, Trametes versicolor and Ganoderma lucidum: A Preliminary Clinical Trial

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter