onsdag, 24. juli - 2024
ForsideMisinformationMedicinalindustriens dobbeltrollerJapansk organisation afslører interessekonklikter

Japansk organisation afslører interessekonklikter

Den japanske organisation ”Medwatcher Japan” har siden HPV-vaccinens indførelse i april 2013 fået skabt stor røre på grund af vaccinens manglende dokumenterede effekt samt de mange registrerede bivirkninger.

Ministeriet for Sundhed, Arbejde og Velfærd (MHLW) benægtede i januar enhver sammenhæng med HPV-vaccinen og neurologiske lidelser, forgiftning eller immunologiske responser for i stedet at konkludere, at de mange indrapporterede bivirkninger måtte være ”psykiske reaktioner, ej forårsaget af ingredienser i vaccinen”

Den japanske organisation satte derpå gang i en undersøgelse om konfliktinteresserne bag HPV-vaccinens rådsmedlemmer, og kom i april frem med skræmmende resultater:

Ud af Sundhedsministeriets 15 rådsmedlemmer, som har ansvar for HPV-vaccinen, har 11 (73%) modtaget ubegrænset tilskud og/eller foredragshonorar fra HPV-vaccinens fabrikanter, GlaxoSmithKline og/eller MSD (et datterselskab af Merck). Især har tre medlemmer (20%) fået økonomiske fordele, der gør dem berettigede til at udøve stemmeret. Yderligere kom det frem, at 6 medlemmer, eller 40% af de samlede medlemmer, ikke oplyste deres interessekonflikter korrekt, som de skulle. På den baggrund bad Medwatch Japan om at få Sundhedsministeriet til at genoverveje situationen.

http://www.yakugai.gr.jp/en/topics/topic.php?id=863

Den 4. juli holdt det japanske Sundhedsministerium et møde, hvor de forlængede deres over et års lange suspension af den officielle anbefaling af HPV-vaccinen på ubestemt tid. Dokumentet ligger på Sundhedsministeriet hjemmeside (på japansk). De beskriver heri den hyppige forekomst af forskellige bivirkninger fra HPV-vaccinen Cervarix, produceret af GlaxoSmithKline, som bl.a. træthed, rødme, mavesmerter, muskel- ogledsmerter samt hovedpine. Yderligere er der i mindre grad bivirkninger som bl.a. paræstesi (følelse af prikken, kløe, brændende eller følelsesløshed), svimmelhed, utilpashed og svaghed i hele kroppen. Mange af disse bivirkninger kan dermed minde om de bivirkninger som også kan forekomme efter vaccination med HPV-vaccinen Gardasil.

http://www.mhlw.go.jp/bunya/kenkou/kekkaku-kansenshou28/pdf/tsuuchi_h26_07_16_1c.pdf

Medwatcher Japan prøver at få HPV-vaccinen helt ud af vaccinationsprogrammet og holdt den 27. juli et symposium omhandlende behandlingen af lægemiddelovervågning. Her deltog bl.a. den britiske, kliniske farmakolog, Dr. Andrew Herxheimer, der skulle snakke om hvordan lægemiddelovervågning stadig negligerer patienter. Ligeledes deltog professor Kusuki Nishioka, direktør ved Institut for Medicinsk Videnskab på Tokyos medicinske universitet. Hans emne var ”Hvad vi fandt i HPV-skandalen – Problemet med lægers moral og uddannelse”.

http://www.yakugai.gr.jp/en/topics/topic.php?id=873

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter