onsdag, 24. juli - 2024
ForsideBivirkningerBivirkningsramte i DanmarkVaccineskadede Masja fortryder HPV-vaccine

Vaccineskadede Masja fortryder HPV-vaccine

I slutningen af september skrev Horsens Folkeblad om vaccineskadede Masja og hendes kamp med sundhedssystemet.

29-årige Masja modtog i april 2013 den sidste af de tre HPV-vacciner, som hun skulle have. En uge efter den sidste vaccine blev hun pludselig dårlig. Hun oplevede svimmelhed, fik hjertebanken, kvalme, hovedpine og blev følelsesløs i venstre side.

Lige siden den dag har hun haft det dårligt. Hun mærker næsten hele tiden kvalmen, er enormt træt og føler at hun går rundt i sådan en klokkefornemmelse. Hun har heller ikke mange kræfter i den venstre arm, har hovedpine og har svært ved at fokusere. Yderligere har hun oplevet hårtab, svimmelhed, tågesyn, synkebesvær, trykken for brystet, stikken i hjertet, prikkende fornemmelse i venstre side af hovedet og nedad, koncentrationsbesvær og konfus. Som mange andre piger, har Majsa været ved et utal af læger, uden at nogen har kunne finde en forklaring på hendes symptomer. Masja og hendes mor er dog overbeviste om, at det er HPV-vaccinen, der er årsag til at hun har fået det skidt.

Masja var i gang med at tage en økonomiuddannelse og kæmpede sig derfor igennem sit praktikforløb det første år. Men til sidst gik hun ned med stress og måtte sygemeldes. I forløbet har hun gået til en psykiater, der holder fast i, at hendes sygdom er fysisk og ikke psykisk. Dette har givet Masja et overskud til at kæmpe videre og i løbet af det sidste halve år, er hendes tilstand langsomt ved at forbedre sig.

I avisartiklen beskrives Masjas kamp mod et sundhedssystem, som ikke har kunnet finde et svar. Lægerne afviser til hver en tid sammenhængen med HPV-vaccinen og af samme grund er hendes symptomer ikke blevet indberettet som bivirkninger af vaccinen.

For Masjas vedkommende er det værste, at ikke vide, hvad der er i vejen: ”Det er vanskeligt at tænke på fremtiden. Jeg vil gerne have et arbejde og have børn, men jeg ved ikke, om jeg kan klare det. Nu håber jeg bare, jeg kan klare at gennemføre min uddannelse”, siger Masja Bach.

Læs hele artiklen på Horsens Folkeblads hjemmeside:

http://hsfo.dk/article/20140920/ARTIKLER/140929980

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter