onsdag, 24. juli - 2024
ForsideBivirkningerBivirkningsramte i DanmarkBivirkningsramt blev invalid af HPV-vaccine

Bivirkningsramt blev invalid af HPV-vaccine

RebeccaElkjærLarsen

Ude og Hjemme fortæller om bivirkningsramt der blev invalid af HPV-vaccine.

Der var i gårsdagens Ude og Hjemme en artikel om Rebecca Elkjær Larsen, der er offer for bivirkninger efter HPV-vaccinen Gardasil.

Blev invalid af vaccinen

Rebecca var inden vaccinationen utryg ved vaccinen og ringede selv ind til Kræftens Bekæmpelse, for at forhøre sig om mulige bivirkninger. Hun fik det samme svar som alle andre får, der kan højest bliver tale om lidt hævelse, hvor kanylen bliver stukket ind og så måske nogle kortvarige influenza-lignende symptomer.

Allerede efter første indsprøjtning blussede hendes astma op, og hun fik anfald af svimmelhed og træthed. Efter den anden indsprøjtning, bliver hun meget utilpas, svimmel og konfus. Blot et par dage senere, kan hun næsten ikke orientere sig. Hun mister følelsen i hænderne, ansigtet begynder at prikke, og hun får problemer med vejrtrækningen, og bliver kørt i ambulance til Esbjerg Sygehus. Hun bliver udskrevet, men allerede dagen efter begynder hendes lungefunktion at falde, og hun bliver igen kørt med ambulance til hospitalet, og bliver indlagt på lungemedicinsk afdeling. Hun får dog at vide det er hendes astma, da lægerne nægter at tro på det kan være vaccinen og hun bliver igen udskrevet. Efterfølgende begynder hun at få små anfald, kramper i benene, føleforstyrrelse og talebesvær. Endnu en gang bliver hun kørt i ambulance til hospitalet og først her – ved den tredje indlæggelse – konkluderer lægerne, at Rebeccas problemer meget vel kan skyldes vaccinen. Lægerne tør nu ikke give Rebecca den tredie og sidste indsprøjtning med HPV vaccinen Gardasil. Lægerne er bange for, at den kan slå hende ihjel.

Overlæge hos Kræftens Bekæmpelse, Iben Holten, er stadig overbevist om at vaccinen er sikker, og tror stadig at bivirkningerne er minimale. Hun mener ikke man skal glemme de kvinder der fortæller om alvorlige bivirkninger, men anerkender ikke at de kan skyldes vaccinen.

Sygeplejerske Else Jensen fra VaccinationsForum er væsentlig mere bekymret. VaccinationsForum har i øjeblikket kontakt til 30 kvinder, der melder om alvorlige bivirkninger. ”Jeg har haft et møde med Sundhedsstyrelsen og givet udtryk for den bekymring. De 30 kvinder, vi har kontakt til, står jo midt i alvorlige sygdomsforløb, som ser ud til at være udløst af vaccinen,” siger hun.

Siden den sidste indlæggelse er situationen kun blevet værre for Rebecca. Hun er nu fyret fra sit job og hendes sociale liv er blevet besværet, da hun aldrig ved, hvornår hun får et anfald. Hun rammes af 3-4 anfald om ugen; resten af tiden er hun træt, døjer med hovedpine og ondt i ryggen og leddene. ”Vaccinen, der skulle have sikret min fremtid, har gjort alt uvist,” siger Rebecca.

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter