lørdag, 13. juli - 2024
ForsideMedierDanske medierSundhedsstyrelsen skjulte vigtige oplysninger

Sundhedsstyrelsen skjulte vigtige oplysninger

I aftenens dokumentar på TV2, ”De vaccinerede piger”, kunnen man se Henrik G. Jensen fra Sundhedsstyrelsen sidde og beklage, at de ’tilfældigvis’ kom til at lave fejl i strid med loven… Fem gange.

Under produktionen af dokumentaren bad TV2 om aktindsigt i al korrespondance mellem styrelsen og Frederiksberg Hospital. Fire mails blev dog udeladt fra lægen Louise Brinth, der i perioden fra den 20. marts 2013 til den 19. juni 2014 udtrykte bekymring over mulige bivirkninger efter HPV-vaccinen. ”Det må være en fejl” svarer Henrik G. Jensen på tiltalen. Yderligere udleverede Sundhedsstyrelsen ikke en lang gennemgang, som Louise Brinth sendte om de udfordringer hun og de ansatte stod overfor med de mange vaccinerede piger på Synkopecenteret.

Den 12. maj 2014 skriver Louise Brinth bl.a. følgende til Sundhedsstyrelsen:

’Vi får stadig henvist piger med mulige Gardasil-bivirkninger. Der bliver en stadig mere desperat tone både fra nyhenviste og fra ”gamle” patienter – alle spørger hvad ”systemet” gør ved det stigende antal piger med mulige bivirkninger.’

Og den 19. juni 2014 sendes der endnu et råb om hjælp:

’Jeg er altså nødt til at fortælle dig, at vi stadig får flere piger henvist med mulige bivirkninger til Gardasil. De ligner stadig sig selv. Og vi oplever stadig, at de har alle har rædselsfulde forløb gennem det danske sundhedsvæsen. Jeg kunne overdænge dig med eksempler på, hvordan de bliver ignoreret, diskrimineret – og ikke behandlet. Hvordan sikrer vi os, at de som minimum ikke bliver latterliggjort i det danske sundhedsvæsen? Du drømmer ikke om, hvor grelt det er. Burde vi ikke finde ud af, hvad de fejler? Det her er altså ved at være så uanstændigt, at det ikke er til at holde ud. Og – det er ærgerligt at mistilliden til en vaccine vokser til så voldsomme proportioner.’

Ekspert i Offentlighedsloven fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, lektor Oluf Jørgensen, betegner Sundhedsstyrelsens praksis som et røgslør. Han mener ikke, at Sundhedsstyrelsens forklaring om en ’fejl’ holder stik, når netop fem af de vigtigste mails er udeladt.

Henrik G. Jensens sidste ord i sagen lyder: ”Vi er hverken en rodebutik eller forsøger at dække over sagen. Vi må beklage, at vi ikke har sendt det til dig”

Læs hele artiklen her:

Sundhedsstyrelsen skjulte vaccineadvarsler for TV2

SENESTE ARTIKLER

Logo

Abonner på vores Nyhedsbrev –
Subscribe to our Newsletter